Junts per Tarragona reclama mesures urgents per frenar i acabar amb l’ocupació il·legal a Sant Salvador

Cristina Guzmán, regidora del grup neoconvergent, alerta dels problemes tant de seguretat com de convivència que es poden generar

Imatge d'un incendi en un pis ocupat il·legalment a Sant Salvador. Foto CEDIDA

El grup municipal de Junts per Tarragona ha exigit aquest divendres a l’equip de govern mesures urgents per frenar i acabar amb l’ocupació il·legal d’habitatges a la ciutat. “El nombre de pisos ocupats és més elevat cada dia i la inseguretat està creixent en molts barris de la ciutat”, ha manifestat la consellera de Junts per Tarragona Cristina Guzmán, que alerta que en barris com el de Sant Salvador “gairebé cada nit hi ha intents d’ocupacions de pisos i existeixen problemes de convivència i inseguretat que poden desencadenar amb incidents greus si no s’hi posa fre”.

Guzmán explica que en el cas de barris com el de Sant Salvador molts veïns i veïnes “no poden dormir a les nits perquè han de vigilar que ningú accedeixi a les escales i ocupi habitatges buits que són propietat d’entitats bancàries o segones residències”. “És urgent activar un pla de xoc contra les ocupacions il·legals i posar en marxa totes les actuacions necessàries per garantir la bona convivència”, ha manifestat la consellera de Junts per Tarragona, que ha recordat que “la situació en barris com Sant Salvador, el Serrallo o Campclar és insostenible”.

Entre altres mesures, Guzmán reclama “que s’exigeixi a les entitats bancàries que es responsabilitzin de la situació d’ocupació dels seus habitatges i ho denunciïn davant la justícia”. Mentre el nombre d’ocupacions il·legals incrementa, Guzmán també considera imprescindible incrementar notablement la seguretat. “Calen molts més agents a les zones conflictives i una major coordinació entre tots els cossos de seguretat”, ha destacat.