Divendres, 29 de març de 2024
És notícia

Junts per Tarragona i la CUP entren al govern de Tarragona

Avatar photo

Pau Ricomà: ‘Dos anys després formulem una ampliació de Govern en la que volem que hi participin tots els partits que han apostat pel canvi’

L’Equip de Govern de l’Ajuntament de Tarragona compta des d’avui amb dues formacions més: Candidatura d’Unitat Popular i Junts per Tarragona. Els portaveus d’ERC, CUP i Junts per Tarragona han arribat a un acord programàtic per incorporar a les dues formacions a la gestió del govern municipal. Un pacte signat avui a les Muralles, símbol “de les conviccions fermes d’aquest Govern. Avui, fa tot just dos anys de la sessió d’investidura, en la que quatre formacions: -ERC, Junts per Tarragona, En Comú Podem i la CUP- vam sumar pel canvi que Tarragona necessita i que les quatre formacions havíem estat explicant que era imprescindible molts mesos abans.

Dos anys després -ha remarcat l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà- formulem una ampliació de govern en la que volem que hi participin tots els partits que han apostat pel canvi, dos d’ells Junts x Tarragona i la CUP fent fins ara una oposició exigent i responsable alhora, sumant en els moments que la ciutat necessitava més solidaritat, en un context de pandèmia que està tenint uns efectes socials i econòmics molt durs”.

 L’alcalde ha defensat un Acord de Govern que “suma en clau de ciutat. Ampliem el Govern Municipal per arribar encara a més llocs, a més gent. Per seguir treballant per una ciutat més cohesionada socialment; més sostenible medi ambientalment i en la que la cultura sigui un autèntic motor de transformació. Des d’una perspectiva compromesament feminista, inclusiva, en la que la participació de la ciutadania sigui norma de funcionament”. I ha afegit: “En un ajuntament de parets de vidre, marcat per l’honestedat de la gestió i compromès amb la millora contínua del seu funcionament per fer-lo més àgil, més eficient i capaç de donar respostes més ràpides. Som un Govern Municipal que treballa per la millora de tots els barris, gestionant els problemes més quotidians, com la neteja i moltíssimes intervencions que estaven pendents des de fa molts anys, i alhora millorant i creant nous equipaments culturals i esportius”.

 Per la seva part, el portaveu de Junts per Tarragona, Dídac Nadal, ha assegurat que “era una responsabilitat per nosaltres entrar al Govern de la ciutat com més aviat millor. Hi ha dos factors que ens han portat a l’ampliació de Govern: el bon fer de l’alcalde perquè entréssim formar-hi part i les bones relacions entre les persones que hi formen part. Aquest encaix personal és el que ens ha dut a signar l’acord tot i no té una coincidència al 100 per 100”.

 La portaveu de la CUP, Eva Miguel, ha remarcat el paper constructiu i proactiu que sempre ha tingut la seva formació política al consistori. “Tarragona es converteix en el municipi més gran en què la CUP entrarà a Govern. És una passa important com a formació municipalista que som”.

Nou cartipàs municipal

Amb la incorporació de CUP i Junts per Tarragona el cartipàs municipal es modificarà per incorporar els nous regidors de Govern. En aquest sentit, l’alcalde Pau Ricomà assumirà la presidència del Patronat Municipal de Turisme, així com continuarà liderant els principals projectes de ciutat, entre ells Tabacalera, Setmana Santa i Tecla 700.

  • Maria José Lopéz, a la regidoria d’Esports, li suma la relació amb les entitats.
  • Dídac Nadal, a banda de continuar amb la presidència d’Espimsa, assumeix les competències de la regidoria de Comerç.
  • Elvira Vidal portarà les competències de Contractació, Parcs i Jardins i Accessibilitat.
  • Cristina Guzman serà la nova responsable de Seguretat Ciutadana, Protecció Civil, i de l’Oficina Municipal d’Atenció Ciutadana (OMAC).
  • Eva Miguel assumirà les competències de Medi Ambient i Habitatge.
  • Inés Solé serà la responsable de l’àrea de Cultura, Festes, Cooperació i Joventut.
  • Carla Aguilar-Cunill continuarà amb les competències de Serveis Socials, Benestar Animal, Centres Cívics, Feminismes i LGTBIQ+
  • Hermán Pinedo seguirà sent el coordinador de Patrimoni històrico-artístic, Tarraco Viva i Béns, Patrimoni i Bens i Patrimoni.
  • Jordi Fortuny manté la coordinació de l’àrea de Serveis Centrals, Govern Obert i Neteja Pública.
  • Xavier Puig continuarà sent el coordinador de Territori, Sostenibilitat, Mobilitat i Espais Públics.
  • Manel Castaño preservarà la regidoria d’Educació, Ocupació, Desenvolupament Econòmic, Memòria històrica i Europa Direct.
  • Paula Varas continuarà sent la responsable de Nova ciutadania, Consells de Districte, Pressupostos Participatius i Llicències.
  • Cinta Pastó manté Domini Públic.

 

 

L’acord programàtic signat per les 3 formacions polítiques inclou 14 punts:

 

  1. Convivència i valors republicans. Compromís en defensa de la convivència, la pluralitat democràtica, els valors republicans, les llibertats civils i democràtiques i la memòria històrica. Defensarem activament i desenvoluparem polítiques progressistes que posin en primer pla els drets humans, la convivència i el valor de la diversitat cultural.
  2. Participació ciutadana. Organitzar la ciutat en Consells de Districte, entesos com un instrument d’apoderament de la ciutadania i un pas necessari per fer pressupostos autènticament participatius, així com facilitar la participació de les entitats presents a la ciutat per garantir un teixit associatiu viu.
  3. Desenvolupament cultural i educatiu. Fer el pla estratègic cultural amb cinc objectius: cohesió social, igualtat d’oportunitats, benestar de les persones, ajut a la professionalització i projecció de ciutat.
  4. Equipaments de ciutat. Realitzar polítiques que posin els edificis municipals a disposició de la ciutadania i assegurin el seu manteniment i conservació.
  5. Honestedat i transparència. Actuar conseqüentment amb els valors republicans de bon govern: honestedat, transparència, justícia social i participació ciutadana. Compromís d’austeritat en l’exercici dels càrrecs públics.
  6. Feminisme i LGTBI+. Treballar per una Tarragona feminista que posi al centre del funcionament social les condicions materials que possibilitin una vida digna per a les classes populars en general i per a les dones en particular i abordar d’una manera integral les violències patriarcals i masclistes per tal d’eradicar-les, així com considerar la perspectiva feminista en totes les actuacions municipals. En el mateix sentit, el municipalisme feminista és conscient de la violència i la discriminació del col·lectiu LGTBI, per això cal lluitar per garantir la llibertat sexual de totes les persones i combatem qualsevol forma de LGTBI-fòbia o d’exclusió de les persones LGTBI de les diverses instàncies socials, educatives, laborals, culturals, polítiques i econòmiques. En definitiva, desenvolupar una política decidida, innovadora, transversal i dotada pressupostàriament i amb personal en aquest àmbit.
  7. Benestar Animal. Incorporar unes polítiques de benestar animal que es desenvolupin de forma coordinada i efectiva.
  8. Lluita contra la pobresa. Promoure la justícia social i el dret de les persones a tenir una vida digna. Lluita activa contra la pobresa infantil i contra l’exclusió de les persones grans.
  9. Medi Ambient i sostenibilitat. Foment de polítiques mediambientals que garanteixin barris més verds, saludables, vius i participatius com a espais de construcció social col·lectiva i com a eina de lluita des del municipalisme contra l’emergència climàtica global. Volem una Tarragona en equilibri ecològic amb l’entorn natural que ens envolta, que trenqui les lògiques consumistes tot garantint el dret inalienable d’accés als serveis fonamentals per a la vida de les persones com l’aigua i l’energia. Per això prioritzarem la salut de les persones des d’una perspectiva integral.
  10. Pla de xoc d’habitatge. Desenvolupar polítiques socials d’habitatge per garantir el dret a l’habitatge de la població tarragonina.
  11. Dignificació de l’espai públic. Millorar la qualitat dels espais públics i fer el pla de xoc per la neteja i contra l’incivisme.
  12. Desenvolupament econòmic social i sostenible. Realitzar polítiques actives de foment de l’ocupació, incidint especialment en aquells sectors econòmics estratègics de la ciutat i el foment de la innovació. Apostar per projectes d’Economia Social i Solidària, circular i de valor afegit com a eixos prioritaris per impulsar un model alternatiu de desenvolupament local que distribueixi de manera equitativa la riquesa, que incorpori la perpectiva feminista i sigui inclusiu, que resisteixi a les tendències homogeneitzadores del capitalisme global, que recuperi i democratitzi sobiranies vinculades a necessitats vitals. Alhora, l’Ajuntament donarà suport a totes aquelles iniciatives i lluites que serveixin per recuperar drets i poders a la classe treballadora.
  13. Urbanisme convivencial i sostenible. Promoure un urbanisme i una mobilitat de cohesió i sostenibles. La regeneració urbana de Tarragona ha de comptar amb tres grans prioritats: la rehabilitació dels habitatges, la cohesió de les diferents zones de la ciutat i la preservació dels espais amb més valor natural i paisatgístic.
  14. Mobilitat social i sostenible. La mobilitat ha de prioritzar el vianant com a protagonista de la ciutat, i ha de fomentar la mobilitat ecològica i sostenible i el transport públic intern i metropolità.
Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Sitges triplica el dispositiu de recollida de plàstics al mar durant l’estiu

Notícia següent

Protocol de col·laboració entre Andorra i la FACIP per impulsar la restauració dels hàbitats dels rius després d’obres que hi generin impacte

Notícies relacionades