Junts per Tarragona exigeix que l’Estat Espanyol no confisqui el superàvit del l’Ajuntament

El grup municipal de Junts per Tarragona demana que l’Ajuntament de Tarragona es posicioni en contra de la possibilitat que l’Estat Espanyol confisqui el superàvit dels ajuntaments, tal i com va posar sobre la taula la Ministra d’Hisenda, Maria Jesús Montero, davant del Congrés dels Diputats en la darrera Comissió d’Hisenda del mes d’abril.

El portaveu del grup, Dídac Nadal, considera que en cas de fer-se realitat aquesta possibilitat “ens trobaríem davant d’una nova i greu vulneració a l’autonomia municipal”. Nadal ha recordat que “el superávit són els estalvis generats per les diferents administracions a base dels impostos, de l’esforç i el sacrifici dels veïns i veïnes”, per la qual cosa “és inadmisible que es posi sobre la taula la possibilitat de confiscar aquests diners per part de l’Estat Espanyol per formar, tal i com va dir la Ministra, un fons comú entre tots els ajuntaments i, posteriorment, retornar una part d’aquesta guardiola, acompanyada d’un embolcall com si es tractés d’un regal”.

El passat 30 d’abril, durant una Comissió d’Hisenda al Congrès dels Diputats, la Ministra va posar sobre la taula les intencions de l’Estat de crear un fons comú per fer front a les contingències de la Covid-19, a través de la recaptació del superàvit dels diferents ajuntaments. “Demanem a l’ajuntament que es posicioni manifestament en contra de la possibilitat que sigui l’Estat qui gestioni i decideixi sobre el superàvit i romanent de tresoreria de les administracions locals”, ha insistit Nadal.