Junts aprova els 100 primers dies del govern de Viñuales

Jordi Sendra es mostra obert a negociar els pressupostos amb la condició d'incorporar les seves partides prioritàries i alleugerir la pressió fiscal

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Els diferents grups de l’oposició han valorat aquesta setmana la gestió dels 100 primers dies del govern de Viñuales. Entre els diversos suspensos, destaca l’aprovat -concretament, un 6- que li ha donat Junts, que es postula com un dels possibles aliats per negociar els pressupostos. El seu portaveu, Jordi Sendra, ha recalcat de manera positiva el consens i la iniciativa del govern socialista i ha volgut destacar que una part de les propostes que s’han presentat ja les defensaven ells anteriorment: la platja per a gossos, la desconcentració de l’arribada de creueristes o la lluita contra els coloms.

Sendra no ha estat especialment dur amb el govern de Viñuales i ha intentat allunyar-se del “tot bé o tot malament” de socialistes i la resta de l’oposició aquests dies. “Entenem que hi hagi crítiques, però hi ha partits que no han assumit que han perdut les eleccions“, ha afirmat. El juntaire ha demanat a republicans “mirar cap al futur” i també ha animat als comuns a “superar el dogma esquerra-dreta” que intenten establir a l’hora de marcar les seves aliances.

El plec de bases del contracte de la brossa o els col·lectors de la Part Baixa són alguns dels exemples que ha remarcat dels primers dies de mandat. Tot i les bones paraules, Junts considera que van anar massa enllà amb les propostes que van plantejar els socialistes fa 100 dies: “El govern va prometre un nombre d’actuacions i tinc la sensació que comprovar l’estat desastrós de les finances els ha dissuadit”, apunta.

Un dels pròxims reptes que hauran d’encarar és la negociació de pressupostos, on els juntaires ofereixen els seus tres consellers a canvi d’incorporar les seves partides prioritàries i alleugerir la pressió fiscal. En aquest sentit, considera que es tracta de “la millor manera de crear ocupació i economia” i que s’han de facilitar les coses als joves emprenedors. A més, no ha tancat la porta a què la negociació de pressupostos pugui desencadenar en una futura incorporació al govern de Viñuales, posant-se a disposició dels socialistes. En tot cas, reconeixen que des de l’oposició també aspiren a tenir una “actitud constructiva”.

A banda d’aquestes qüestions, Sendra ha posat sobre la taula els principals temes que volen treballar i exigir en els pròxims mesos: la neteja, la potenciació del talent universitari, el suport de la formació dual, la seguretat de proximitat, majors places d’aparcaments per a motos, poder pagar als busos en targeta, agilitzar els processos administratius, incorporar plaques solars i comunitats energètiques, finalitzar el POUM i augmentar el suport a les entitats.