Jordi Collado: El Francolí no ha de ser una frontera sinó un punt de trobada

El candidat dels comuns ha presentat aquest matí, al Parc del Francolí, les propostes del seu partit pel que fa al medi ambient.

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Segons explica Jordi Collado, el Francolí, a més d’un riu, ha esdevingut una frontera. Una frontera física i mental; i la seva candidatura vol acabar amb aquesta circumstància. Per fer-ho, Collado, proposa seguir la idea del GreenBelt’26, que van presentar diverses entitats ecologistes, com Ecologistes en Acció.

El GreenBelt’26 és una proposta per a la renaturalització d’espais urbans i periurbans que formen part de l’anomenada Anella Verda de Tarragona. Es tractaria d’omplir el riu de vida, controlant-ne el cabal ecològic, aprofitant l’aigua regenerada de la depuradora de Constantí, tenint cura i mantenint els espais renaturalitzats i, sobretot, protegint jurídicament aquesta Anella Verda.

Per fer això cal, afirma Collado, un gran acord de ciutat, que protegeixi els espais naturals que envolten la ciutat, com la Budallera, ja sigui en forma de Parc Natural o de Parc Agroforestal. En aquest segon model de protecció s’hi podrien acollir espais agrícoles com l’Horta Gran, que serien un reservori d’aliments ‘Km0’, totalment sostenible.

NO A LA CONSTRUCCIÓ PROP DEL FRANCOLÍ

Collado també ha rebutjat alguns projectes com l’Ecobarri projectat al Polígon Francolí, massa prop del riu i del polígon petroquímic, ha ironitzat Collado.

Finalment, ha reclamat una bona brigada forestal municipal que mantingui en el millor estat els espais de l’Anella Verda per tal que la gent pugui gaudir-ne. Fins ara, per a Collado, s’han creat alguns espais verds, però no s’ha pensat gaire en el seu manteniment.

L’1 A 1 DE COLLADO

Hem demanat al candidat Collado que ens valori, en una paraula, el paper dels candidats a l’alcaldia de Tarragona en el debat d’ahir al 3/24. Aquesta és la seva valoració:

  • Pau Ricomà: perdut.
  • Rubén Viñuales: amarrategui.
  • Jordi Sendra: desbocat.
  • Lorena de la Fuente: unidireccional.
  • Eva Miguel: alliçonadora.
  • Mar Giné: enrabiada.
  • Mª Mercè Martorell: en la seva línia.