Instal·len 56 sensors de tòxics al polígon químic de Tarragona

La direcció general de Protecció Civil de la Generalitat ha instal·lat un total de 56 sensors de clor i sulfur d’hidrogen al polígon químic de Tarragona per detectar fuites tòxiques a l’exterior de les indústries químiques.

Es tracta d’una prova pilot que ja va ser anunciada pel conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, en el marc del nou pla Plaseqta, ha informat el Govern aquest diumenge en un comunicat.

Els 23 sensors de clor s’han situat entre el Polígon Sud i els habitatges del barri Bonavista de Tarragona i el municipi de la Canonja: per poblacions, n’hi ha sis a Tarragona, 14 a la Canonja i tres que encara se n’està valorant la ubicació.

Pel que fa als sensors de sulfur d’hidrogen, se n’han instal·lat 33 entre el Polígon Nord i els habitatges de la Pobla de Mafument –on n’hi ha 17–, el Morell i Perafort –amb vuit a cada municipi–.

Actualment, s’està treballant per augmentar els productes detectats i la zona coberta: un treball d’anàlisi tècnica determinarà quants sensors nous s’instal·laran i en quines ubicacions.

Quan la prova pilot s’hagi validat i ampliat, el sistema d’alertes automàtiques haurà d’avisar la població de manera més àgil en cas que una fuita greu requereixi un confinament, mitjançant sirenes i avisos massius als telèfons mòbils.