Inma Rodríguez (PP) “El Govern ha convertit Tarragona i Catalunya en el paradís de l’okupació”

La cap de llista de el Partit Popular per Tarragona a les eleccions de Parlament, ha denunciat aquest dimarts, en una visita a Cambrils, l'alarmant proliferació d'okupes a la província i la seva costa

La cap de llista del Partit Popular per Tarragona a les eleccions a Parlament, Inma Rodríguez, ha visitat la localitat de Cambrils aquest dimarts, on ha denunciat la proliferació de l’okupació a la província: “Catalunya té un gravíssim problema amb els okupes. I és triple: d’una banda, Catalunya és la Comunitat amb major incidència d’okupació d’Espanya; els altres dos problemes es diuen Govern de la Generalitat i Govern sanchista, que amb les seves lleis han convertit Tarragona, Catalunya i Espanya en el paradís de l’okupació”. En la visita, la candidata per Tarragona ha estat acompanyada pel secretari general provincial del PP, José Luis Martín, el vicesecretari d’organització a la província, Josep Acero i el regidor del PP a Cambrils David Paul Chatelain.

“A Catalunya es produeix gairebé el 50% de les okupacions il·legals d’Espanya” ha destacat Inma Rodríguez. “La xifra és prou demolidora -ha continuat- com per entendre la dimensió d’un problema que afecta, no només a grans propietaris o entitats bancàries com ens volen fer creure els governs de Catalunya i Espanya, sinó a petits propietaris que amb el seu esforç i treball han aconseguit tenir un segon habitatge o fins i tot a gent que ha vist la seva primera vivenda okupada mentre feia una reforma o se n’anava de vacances”.

La candidata ha volgut incidir en el fet que aquesta problemàtica no és aliena als ciutadans de Tarragona: “Tot i que Barcelona lidera aquest vergonyós rànquing, Tarragona li segueix els passos”. “A dia d’avui -ha assenyalat-, Tarragona està entre les cinc províncies amb major índex d’okupació d’Espanya”. També ha destacat que no és llunyà en el temps: “Entre gener i juny de l’any passat, tot i el confinament, al Camp de Tarragona es van produir 954 okupacions”.

“L’augment significatiu s’ha donat especialment a la costa, a localitats com Cambrils, on persones que han treballat dur per obtenir un segon habitatge, veuen com el fruit dels seus esforços és “recompensat” per dos governs que decideixen donar suport a qui s’ha apoderat il·legalment del seu habitatge”, ha explicat Rodríguez Moranta.

“El Govern de la Generalitat, amb l’aberrant llei que hem recorregut al Constitucional, i el Govern de Sánchez, amb el decret recentment aprovat que protegeix l’okupa i no al propietari, donen l’esquena una vegada més als problemes de gent vulnerable”, ha denunciat la candidata, i ha afegit que “que tots dos s’han entregat a l’extrema esquerra, que els marca la direcció en matèria d’habitatge”.

“L’habitatge, no ho oblidem, és un dret. No obstant això, Govern català i Govern espanyol pretenen garantir-lo vulnerant un dret natural fonamental com és el de la propietat”. A més, defensa que les administracions “no poden descarregar en els propietaris els problemes de l’accés a l’habitatge. Amb el seu abandó de funcions per garantir l’accés a un habitatge digne estan vulnerant el dret fonamental a la propietat de milers de famílies treballadores. Amb això s’ha creat una situació d’inseguretat jurídica que ha retirat molts pisos del mercat de lloguer i encarit encara més els preus”.

Sobre l’accés a l’habitatge ha exposat la postura del Partit Popular: “Ens comprometem a impulsar des de l’administració polítiques realment eficaces per facilitar l’accés a l’habitatge, que no passen ni per la limitació de preus, que redueix el mercat i a mig termini acaba apujant els preus, ni molt menys per carregar als propietaris el problema facilitant l’ocupació”. “El que proposem és ampliar el parc d’habitatges; garantir la seguretat jurídica, ja que – ha insistit- la situació d’inseguretat actual frena l’oferta de lloguer i apuja el seu preu; i ajudes eficaces al lloguer per a joves, com s’ha fet a la Comunitat de Madrid”.

EXPULSAR L’OKUPA EN 24 HORES

Per acabar amb el problema de l’okupació, Inma Rodríguez no dubta: “Ens comprometem a expulsar en 24 hores els okupes que assalten habitatges que no són seus; donarem suport perquè les comunitats de propietaris puguin presentar denúncies quan un pis de la comunitat sigui okupat i subvencionarem la instal·lació de planxes metàl·liques antiokupacions; impedirem que els ajuntaments puguin empadronar en un habitatge als qui no hi visquin de forma legal, és a dir, mitjançant un contracte de lloguer o de propietat; i instarem l’Estat a expulsar els okupes de resideixin il·legalment per tal que no puguin tornar a delinquir i okupar”.