Tarragona prepara els últims detalls per a rebre els nous creuers a l’estiu

La novell obra de Gaudí, el Santuari de la Nostra Senyora del Sagrat Cor, s'obrirà al públic per als creueristes que visitaran Tarragona.

Tarragona s’estrena com a port base amb l’arribada de creuers aquest estiu. Davant aquest nou repte el Patronat de Turisme i el Port de Tarragona creen el Programa Integral per a la Recepció de Creuers (PIRC), un pla per assegurar l’excel·lència i la qualitat a l’hora d’acollir els creueristes.

El director del Port de Tarragona explica la rellevància que té el pla d’actuació de la benvinguda als creueristes: “No només és important portar vaixells, sinó que és molt rellevant tenir un gran ventall d’oferta turística per a què els turísites es quedin amb un bon sabor de boca.”

Amb l’arribada de noves necessitats, s’ha creat una carta integral flexible que inclou serveis i recursos, a més de propostes i activitats per donar a conèixer els valors històrics, culturals i patrimonials de Tarragona.

La ciutat amb aire romà ha d’estar a l’altura del repte i ha d’estar preparada pel canvi econòmic que comporta ser un destí del turisme de creuers. Es preveu que el 2017 es passejaran pels carrers del Serrallo gairebé 40.000 creueristes i deixaran un impacte econòmic aproximat de 3’5 milions d’euros.

Activitats per als nouvinguts
En un primer pla, la carta inclou: un punt d’atenció amb informadors turístics a peu de creuer; dues APPs gratuïtes per visitar Tarragona; visites guiades als recintes patrimonials o visita turística a la primera obra de Gaudí a Tarragona, entre altres.