Ferran Bel demana al govern espanyol celeritat en els permisos de conduir

El diputat al Congrés ha presentat una bateria de preguntes pel retard injustificat en la realització dels exàmens dels permisos de conduir

Ferran Bel atén als mitjans. Foto CEDIDA

El diputat al congrés, Ferran Bel ha presentat una bateria de 15 preguntes parlamentàries en relació a la situació de retard injustificat en la realització dels exàmens per assolir permisos i llicencies de conduir a la demarcació de Tarragona i especialment a la de Terres de l’Ebre.

“A una situació ja molt complicada des d’abans de la pandèmia, s’han afegit unes demores absolutament injustificades on els temps d’espera per poder realitzar els corresponents exàmens s’han dilatat de forma incomprensible”, ha lamentat Bel, que ha explicat que “les preguntes van adreçades a conèixer el nombre d’examinadors operatius a temps complert a la demarcació, el motiu pel qual no s’han designat examinadors itinerants per fer front a l’endarreriment endèmic i les baixes durant els últims 3 mesos, entre altres”.

Ferran Bel també ha constatat que hi ha un “greuge comparatiu a la nostra demarcació en relació a altres províncies veïnes, com Castelló o Terol”. “A les autoescoles de les Terres de l’Ebre se’ls assigna, en alguns casos, uns temps d’espera d’examen 8 vegades superior al de les autoescoles de Vinaròs o Alcanyís”, ha denunciat el diputat.

“Malgrat el Director General de Trànsit, Pere Navarro, s’havia compromès a resoldre la situació a Catalunya, i en especial a la demarcació de Tarragona i les Terres de l’Ebre, la realitat durant els últims mesos no ha estat així”, ha incidit Bel, que ha explicat que “la bona voluntat de les autoescoles a l’aixecar la vaga al mes de juny no s’ha vist corresposta per l’actuació del govern de l’estat”.

Per aquest motiu, el diputat també ha sol·licitat la compareixença a la Comissió de Seguretat Vial del Congrés, al director general de trànsit, als efectes que pugui explicar motius del desgavell i quines són les mesures que pensen implementar a curt termini. “No es de rebut que, especialment els joves, però en general qualsevol persona que
vulgui accedir a alguna de les llicencies o permisos de conduir, hagi d’esperar tants mesos per poder-se examinar”, ha criticat Bel.

“Aquest fet també és especialment greu en aquelles persones que pretenen assolir un permís que els habiliti professionalment, ja que dificulten i endarrereixen la seua inserció laboral, fet que també afecta a la capacitat de tenir més professionals al sector de la logística”, ha conclòs el diputat.