?Josep Fèlix Ballesteros, conseller del PSC: “Tenim un govern feble amb poca capacitat de maniobra”

Josep Fèlix Ballesteros. Foto: J.C

Acaba de reincorporar-se a l’activitat política després d’una doble operació d’hèrnia i de vesícula. Com es troba?

Bé, encara estic recuperant-me dels punts però em trobo cada dia millor.

Quina valoració fa passats els 100 dies de l’actual govern municipal?

La que pràcticament ha fet tothom. És un govern feble, amb poca capacitat de maniobra, amb molts lligams i que ha prioritzat objectius com posar pancartes per damunt d’objectius de ciutat. Un govern que ha perdut la capitalitat, només cal mirar la Diputació, i que a més a més ha tingut reaccions sectàries, prenent decisions a dit. En definitiva, uns primers 100 dies que no van en bona direcció.

La CUP ha definit la forma de treballar del govern de Ricomà com “una lletra diferent, però amb la mateixa melodia” que portaveu des del PSC. Què n’opina?

El que digui la CUP no té cap mena d’importància. És una anècdota.

No va repetir com alcalde perquè la formació d’En Comú Podem va donar suport a ERC. S’ho esperaven?

No. Van enganyar a la seva militància, perquè les reunions que vam fer van anar molt bé. Van decidir que optaven per mantenir una cadira i un sou, més que per unes idees per tirar endavant la ciutat de manera progressista i d’esquerres. Estic profundament decebut amb el conjunt de la candidatura.

Han tornat a parlar amb ells després d’aquesta decisió?

No. La gent que fa bandades no ens interessa.

Després de ser durant 12 anys l’alcalde de Tarragona ha passat a l’oposició. Té nostàlgia? 

Sempre hi ha nostàlgia d’una època que ha estat molt intensa, però també és veritat que et canvia una mica la vida i determinats canvis també van bé. Cal trobar l’aspecte positiu de cada moment.

En què li ha canviat la vida?

En no haver de fer 14 o 16 hores diàries, inclosos molts caps de setmana. Ara tinc una mica més de temps per llegir, escriure, per estar amb la gent i dedicar-me a una afició com caminar.

Durant una entrevista que li vam fer va dir que era l’última vegada que es presentava a unes eleccions. Li hauria agradat un últim mandat per tancar el cicle?

Aquest mandat és molt llarg i en parlarem molt. És l’última vegada que em presento i estic enormement agraït al meu partit, als meus companys i companyes que m’han donat aquesta confiança de tants anys i estic absolutament esperançat en el fet que tenim una molt  bona pedrera per poder fer opcions polítiques i persones per tirar aquesta ciutat endavant.

Sent honestos, creu que un canvi a la ciutat era necessari?

Crec que els canvis no són les persones, els canvis són les polítiques i nosaltres havíem proposat un canvi de polítiques importantíssim en matèria de garantir serveis bàsics a la gent que ho està passant malament, també en matèria d’ecologia amb el bus gratuït. Els canvis no venen tant per “quítate tu, que me pongo yo” com per polítiques concretes, apostes i reptes.

Com són les relacions amb l’actual govern?

Hem intentat fer el que ells no van fer fa 4 anys, respectar aquests 100 dies. Intentem que les relacions siguin normals perquè això és bo per la ciutat, són de rivalitat sí, però no d’enemistat ni d’animadversió. Estic convençut que tots volem el millor per Tarragona i no s’han trencat les relacions, però és veritat que han fet coses que no ens han agradat.

En quin moment va ser conscient que havien perdut l’alcaldia?

24 hores abans de la presa de possessió. Nosaltres teníem la clara convicció i esperança que la gent dels comuns farien una aposta clara per un govern d’esquerres amb nosaltres, i que Junts per Tarragona no facilitaria un govern en el qual no participa ni comparteix objectius. Quin era l’objectiu?, Treure a Ballesteros?, quina pena.

Què en pensa del tancament de l’Amfiteatre?

El que no es pot venir a la política és no après i el senyor Pinedo és l’exemple clar de la persona que no té ni idea. Té un informe que vam encarregar nosaltres en el seu moment perquè hi havia sospites de problemes d’estabilitat. L’informe va arribar a les seves mans el dia 10 i dies més tard es va celebrar un acte amb més de 500 persones sabent que hi havia riscos. Això és una autèntica barbaritat. Han d’assumir les responsabilitats fins al final i donar les explicacions adients.

Què és el que més i menys troba a faltar de ser alcalde?

El que més trobo a faltar són les visites i les estades en instituts, escoles i centres de jubilats. Em carregava molt les piles aquest contacte directe amb la ciutadania i en la mesura del que pugui ho penso seguir fent. I el que menys trobo a faltar són les 16 hores de treball diàries que no em permetien passar molta estona amb els meus.

⬇⬇⬇ AQUÍ PODEU VEURE L’ENTREVISTA SENCERA ⬇⬇⬇