Endesa realitzarà una obra de millora a l’Espluga per evitar els talls de subministrament

L’import d’aquesta actuació és de 200.000€ i està previst que es dugui a terme durant els mesos de juny i juliol

Endesa realitzarà una actuació de millora a l’Espluga de Francolí amb l’objectiu de minimitzar els talls elèctrics que es produeixen al municipi degut a les averies en les línies de mitja tensió que passen pel centre de la població. La intervenció que es realitzarà consisteix en unir amb un anell elèctric tots els transformadors de dins el nucli urbà per poder alimentar cada un d’ells per dues bandes. D’aquesta manera si una de les alimentacions té una averia o problema en el subministrament, els usuaris no es veuran afectats ja que es podrà subministrar per l’altra banda.

La inversió per part d’Endesa en aquesta actuació és de 200.000€ i comportarà dos mesos de treballs, durant el juny i juliol d’aquest 2020. Aquesta intervenció estava prevista des de l’any 2018 però va ser ajornada per diversos motius. Actualment, s’ha cregut necessari dur-la a terme per evitar episodis de talls d’electricitat com el que hi va haver el passat mes de desembre, quan en dates assenyalades gran part de la població es va quedar sense llum.

Per aquest motiu, l’Ajuntament de l’Espluga informa al veïnat que el proper mes de juny i juliol hi haurà talls en diferents carrers de la vila per realitzar aquesta obra de millora en el subministrament elèctric per part de la empresa Endesa. Aquests talls es realitzant en 6 fases per minimitzar les afectacions al veïnat i a la circulació.

Està previst que les obres s’iniciïn el proper dia 1 de juny, amb les següents afectacions per cada fase:

Fase 1
Entre el dia 1 i el 7 de juny les obres comencen pel carrer Dr. Ferrer i no afecten la circulació, tot i que es mantindrà un dels carrils tallat però es podrà circular amb precaució.

Fase 2
Entre els dies 8 i el 19 de juny està previst tallar la carretera de Montblanc entre el carrer Dr. Ferrer i l’accés a la Plaça del Novè Centenari. No es podrà circular ni entrar i sortir dels habitatges amb vehicles.