Dijous, 25 d'abril de 2024
És notícia

Els Mossos intervenen més del triple de plantes de marihuana que fa cinc anys al Camp de Tarragona

Xalets, pisos i naus industrials, l'amagatall ideal de plantacions 'indoor' amb una elevada rendibilitat

Imatge d’una intervenció en una plantació de Marihuana a Reus. Foto CEDIDA

Els Mossos d’Esquadra constaten un increment important del cultiu ‘indoor’ de marihuana en xalets, pisos i naus industrials. Només al Camp de Tarragona, el cos va intervenir l’any passat unes 222.000 plantes de cànnabis, més del triple de les 64.000 del 2015. Enguany, les actuacions segueixen a l’alça. “Ens estem convertint en un dels punts més importants d’Europa de producció de marihuana”, avisa el cap de la regió policial Camp de Tarragona, el comissari Josep Maria Estela. Els delinqüents veuen la marihuana com una opció cada cop més atractiva: els ofereix molta rendibilitat i està subjecta a una legislació més laxa que en altres països europeus. “Hem de treballar tots perquè no s’acabi enquistant aquí a Catalunya”, adverteix Estela.

En una entrevista amb l’ACN, el cap dels Mossos al Camp de Tarragona assenyala que molts delinqüents que es dedicaven al robatori de vehicles o a l’interior de domicilis han trobat en la marihuana una nova oportunitat. “Els números parlen per si sols”, resumeix.

El comissari explica que de cada quinzena de plantes se’n pot obtenir un quilo de cabdells pel qual aquí se’n pagarien 1.500 euros al mercat il·lícit, però fins a 5.000 o 6.000 euros al nord d’Europa. Aquest volum de plantes, apunta Estela, no requereix de gaire espai i, a més, es fan quatre plantacions cada any. “Si un agafa la calculadora veurà que surten molts zeros”, exposa el comissari.

La tendència va clarament a l’alça a la regió amb 64.505 plantes confiscades el 2015, 125.251 el 2016, 170.459 el 2017, 176.897 el 2018 i 221.291 el 2019. A més, aquí cal afegir-hi les actuacions que també fan la resta de cossos policials. La marihuana és un gran reclam per a la delinqüència i cada vegada ho és més.

El problema, adverteix Estela, va més enllà del propi cultiu i és que, al darrere d’aquesta activitat, hi ha el crim organitzat. “Això arrossega altres dinàmiques, tràfic d’armes, prostitució, corrupció, etcètera. Per tant, hem de treballar tots, no només la policia, per assegurar-nos que això no s’acabi enquistant aquí a Catalunya”, avisa.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El govern del Vendrell urgeix a l’Escola Municipal de Música la llicència ambiental

Notícia següent

Vilanova i la Geltrú destina 3 MEUR a un pla de xoc per pal·liar la crisi de la covid-19

Notícies relacionades