Els Mossos d’Esquadra detenen una persona i desmantellen un cultiu interior de marihuana a Constantí

S’intervenen 2.250 plantes i es desmantella una nau habilitada per produir una desena de collites anuals

Els Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Tarragona van desmantellar ahir un cultiu de marihuana a Constantí (Tarragonès) i van detenir un home de 52 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Tarragona, com a presumpte autor d’un delicte de tràfic de drogues i defraudació de fluid elèctric.

Els treballs d’investigació es van iniciar a meitats del passat mes de gener arran d’una informació rebuda sobre l’existència d’una possible plantació de marihuana en una nau del carrer Luxemburg, del polígon industrial d’aquest municipi del Tarragonès.

Tot i que les finestres estaven cobertes amb cartrons, els investigadors van poder observar diversos conductes de ventilació d’on sortien fortes olors i fins a una dotzena d’aparells d’aire condicionat ocults amb fustes i peces de roba. Així mateix, aquesta nau era la única de l’entorn que no presentava cap activitat de tipus industrial.

Una empresa especialitzada va verificar una manipulació de la xarxa de distribució on s’hi havia enllaçat una escomesa per a la defraudació de fluid elèctric des d’aquesta nau a través de la conducció d’aigües residuals. La precarietat que presentava aquesta instal·lació va posar de manifest el perill i l’elevat risc d’incendi.

L’elevat consum elèctric, les fortes olors i altres indicis, van motivar la sol·licitud de la corresponent autorització judicial d’entrada i perquisició, la qual es va dur a terme ahir al matí i va confirmar l’existència d’una plantació interior de marihuana.

En aquest dispositiu, els agents van trobar a l’interior un espai amb 1.100 plantes de marihuana en la seva etapa màxima de creixement i llestes per a la seva recol·lecció i un altre de 1.150 plantes en avançat estat de floració d’on ja començaven a brotar els cabdells. L’objectiu, era assegurar-se la producció continuada de fins a una desena de collites anuals de més de mil plantes cadascuna. Un fet que es va constatar atès el volum d’aquesta plantació i del material intervingut entre aparells de ventilació i climatització, filtres, làmpades, transformadors elèctrics, i elements de jardineria i productes fitosanitaris.

Cal destacar que a més de desmantellar aquest punt de producció de marihuana, es va tallar el subministrament elèctric en aquesta nau des d’on es produïa  la defraudació de fluid elèctric.

El detingut, el qual acumula nombrosos antecedents, passarà durant les properes hores a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Tarragona.