El Recinte Firal de Tarragona acull la XVIII Marató de Donació de Sang a Tarragona

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

El 17 i 18 de setembre el Recinte Firal de Tarragona viurà una nova edició de la Marató de Donants de sang de la ciutat. Com en l’edició anterior la Marató se celebrarà durant dues jornades consecutives, de 9 a 21 hores, per acollir de forma esglaonada els donants i garantir totes les mesures de seguretat.

La campanya és un èxit de participació cada any, i aquest 2021 es marca el repte de superar les 600 donacions al llarg dels dos dies.

L’objectiu de la campanya és incrementar les reserves de sang després de les vacances d’estiu, quan les donacions baixen al voltant d’un 30%.

Cada dia calen 1.000 donacions de sang a Catalunya per atendre els pacients dels hospitals. Durant la tardor s’espera una alta activitat transfusional amb la represa dels tractaments i intervencions ajornats durant l’estiu i la pandèmia.

Avui hi ha reserves per als propers 8 dies, quan el nivell òptim són 10.

Cita prèvia per donar sang i plasma

 

Durant les dues jornades de la Marató es podrà fer donació de sang i de plasma. Tots els donants que vulguin donar han de reservar cita prèvia des del web www.donarsang.gencat.cat/msangtgn

Us demanem la màxima difusió ja que encara queden reserves per omplir i segur que tots plegats aconseguim que la #msangtgn sigui un èxit en donacions a Catalunya.

Qualsevol  cosa estic a la vostra disposició.