El PSC considera incomprensible que la Generalitat renunciï a augmentar les inversions a Tarragona

“Incomprensible”, així han qualificat els diputats socialista per Tarragona Rubèn Viñuales i Rosa Maria Ibarra la decisió del Govern independentista de rebutjar la proposta del PSC d’aprovar uns pressupostos de la Generalitat per enguany.

Ambdós diputats han recordat que Salvador Illa ha estès la mà al Parlament a Pere Aragonés per aprovar uns nous pressupostos que són necessaris per Catalunya. Uns pressupostos que podrien atendre amb més recursos les prioritats en matèria sanitària, social i educativa que tant és necessiten a peu de carrer.

“Doncs bé, el senyor Aragonès ha decidit rebutjar la mà estesa proposada pel PSC, el primer partit de Catalunya i el grup que té més diputats al Parlament”, han reblat.

“Si això és lamentable en el conjunt del país encara ho és més a nivell de les comarques tarragonines on els inversions de la Generalitat s’han reduït en dues terceres parts des de l’inici del procés. Menys, menys, menys, aquest és l’adjectiu que vincula als partits independentistes amb Tarragona”, han explicat els diputats socialistes.

Així, Rosa Maria Ibarra i Rubèn Viñuales han recordat que la mitjana inversora de la Generalitat durant els anys de Govern de progrés al Camp de Tarragona, amb president socialista, era superior als 150 milions d’euros anuals mentre que amb els independentistes al poder aquest volum inversor s’ha reduït a menys de 50 milions d’euros l’any.

“Durant tots aquests anys hem demanat reiteradament a ERC, Junts i la CUP el perquè d’aquesta davallada de les inversions a Tarragona i tan sols hem obtingut el silenci per resposta. No se’ns ha donat cap explicació raonable d’aquesta desinversió objectiva. Tan sols s’ha agitat el mantra de sempre: independència, independència”, han explicat els diputats tarragonins.

En aquest sentit, el PSC defensa que uns nous pressupostos de la Generalitat han de comportar tornar a invertir a Tarragona i tornar a posar les comarques del sud del país al mapa de les inversions reals de la Generalitat, tal i com ja ha passat amb els pressupostos generals de l’Estat del Govern del president Pedro Sánchez.

“Si som el 10% de la població de Catalunya i generem el 12% del PIB del país no és de rebut que rebem menys del 5% de les inversions de la Generalitat com ens passa amb els independentistes al Govern. És un autèntic insult a tots els tarragonins i tarragonines, també per als que voten als partits independentistes.”

Rosa Maria Ibarra i Rubén Viñuales han explicat que aquesta davallada no tan sols perjudica als grans nuclis de població sinó també a les comarques que estan perdent habitants, com el Priorat o la Conca de Barberà, on enlloc d’intentar revertir la despoblació invertint més es fa just el contrari, acumular retallades i retallades.

“Per tant, el rebuig d’Aragonès a la proposta constructiva i responsable de Salvador Illa als tarragonins i tarragonines ens perjudica doblement. D’una banda, com a catalans que haurem d’esperar a l’any vinent per tenir uns comptes que els mateixos que els rebutgen ara diuen que són “imprescindibles.” De l’altra, com a ciutadans de les comarques de Tarragona que ja fa quasi 10 anys que acumulen desinversió rere inversió. De pena…”, han conclòs.