El PP demana a la resta d’oposició presentar una moció de censura contra Ricomà

Aquest matí en roda de premsa el portaveu del Grup Municipal del Partit Popular de Tarragona, José Luis Martín, ha anunciat: “Des del Partit Popular de Tarragona compartim el sentir generalitzat dels tarragonins: el govern Ricomà és insostenible. Apel·lem a la responsabilitat de tots els grups de l’oposició per a formar una alternativa al pitjor govern municipal de la nostra història recent”.

I ha manifestat: “En poc més de dos anys, el Sr. Ricomà no ha demostrat lideratge ni ha defensat la nostra capitalitat vers una Generalitat governada pel seu partit: més enllà de penjar pancartes i fer-se fotos amb el Sr. Aragonès, ha permès que Tarragona continuï abandonada i humiliada després del greu accident d’IQOXE i la incompareixença de l’administració autonòmica; continuem sense Ciutat de la Justícia i sense un nou Hospital Joan XXIII; la Ciutat Residencial esdevindrà un alberg low cost que podrà acollir MENAs; Tarragona capital quedarà relegada al ostracisme amb l’acceptació de l’estació intermodal anunciada fora de la ciutat.

És evident que la suma de tres partits independentistes al govern de Tarragona ha provocat que la gestió de la nostra ciutat s’hagi convertit en un reflex del (des)govern de Catalunya. No podem permetre que el Sr. Ricomà continuï a l’alcaldia. El seu projecte és fer de Tarragona una ciutat sectària, decadent i de tercera divisió”.

El conseller Martín ha fet referència “als estralls que ha provocat a diverses àrees per falta de voluntat política”: “El projecte de la Savinosa ha quedat abandonat perquè el Sr. Ricomà va canviar d’opinió respecte a l’ús hoteler previst a una part del complex; ha generat tal inseguretat jurídica que és impossible un planejament urbanístic digne d’una capital de província; ha escapçat l’àrea de turisme; ha criminalitzat i menyspreat al sector de la restauració tarragonina; no ha executat cap obra de millora als parcs i jardins.

La ciutat cada dia està més bruta i abandonada, però, en canvi, estem pagant més impostos municipals que mai i la zona blava més cara d’Espanya”. I ha afegit: “La inseguretat ciutadana és creixent i inèdita”. “El Sr. Ricomà va optar per abraçar-se a un partit antisistema al que li agrada més la crema de contenidors que l’actuació policial i l’imperi de la llei”.

A continuació, ha analitzat el resultat dels projectes “estrella” del govern Ricomà: “els carrils bici estan sent un desgavell; la participació ciutadana promesa s’ha resolt en consells de districte inoperatius que només han sobredimensionat estructures municipals; la seva aposta per la cultura popular ha consistit en privatitzar les Festes de Santa Tecla i en convertir Tarragona en escenari constant de macrobotellots”.

A més, el portaveu popular ha denunciat la “flagrant incapacitat de gestió que demostra l’executiu municipal: no ha estat capaç d’executar línies d’ajuts al comerç i al teixit empresarial per fer front a la crisi COVID19; ens han fet perdre la subvenció aconseguida al mandat anterior per al projecte del Banc d’Espanya; i hem assistit a la negligència més greu en patrimoni amb el foradament de la Muralla”.

El portaveu popular ha conclòs: “El Partit Popular de Tarragona té un projecte de ciutat, som una formació responsable, amb experiència de govern i sentim un profund compromís amb la nostra ciutat. Farem el possible per aturar aquesta situació”.