El Port Tarragona registra un mes d’agost extraordinari

Mou 2,91 milions de tones, un 44% superior a les del mes d'agost del 2020

El tràfic de mercaderies al Port de Tarragona segueix traçant una línia ascendent, creixent un 44,1% durant l’agost en comparació amb el mateix període del 2020. Durant els vuit primers mesos de l’any han passat 20,41 milions de tones per les dàrsenes tarragonines, un 24,3% més que en el 2020. I, en els darrers dotze mesos, ja acumula 30,36 milions de
tones.

El Port de Tarragona ha marcat una recuperació de tràfics importants en la seva estructura de mercaderies com és el cas dels productes energètics, petrolífers i agroalimentaris, també els productes siderúrgics amb nous tràfics que a la vegada han comportat l’increment de la mercaderia general assolint en ambdós casos records d’activitat al Port de Tarragona.

En el tràfic de Càrrega General el Port de Tarragona ja millora els nivells d’abans de la pandèmia amb un increment del 24,36% en l’acumulat respecte 2019. El bon comportament de les mercaderies conteneritzades és resultat de la nova aposta realitzada des de fa uns mesos per l’Autoritat Portuària de Tarragona en aquest tipus de tràfic. Així, en el cas del moviment de contenidors, s’ha assolit un creixement del 48,5% respecte l’agost de 2020.

Pel que fa a l’acumulat, durant els vuit primers mesos de l’any, l’increment ha estat d’un 14,7%.

Tendència positiva generalitzada

Pel que fa al tràfic de líquids a doll fins a l’agost s’han mogut 14,2 milions de tones, xifra que suposa un increment del 20,2% respecte a l’any anterior, quan es van manipular 11,8 milions de tones.

Entre gener i agost, el Port de Tarragona té dades positives en pràcticament tots els tràfics. D’aquesta manera, el tràfic de productes agroalimentaris creix un 19,9% i passa ja la barrera de les 3 milions de tones; els productes químics viuen un augment del 40,7% amb 1,6 milions de tones mogudes; mentre que els productes siderometal·lúrgics viuen un augment del 132,8%. Una excepció és el tràfic de vehicles que ha baixat en 2.000 unitats aquest mes d’agost, però que en l’acumulat continua creixent un 16,3% en comparació amb l’any passat.