El PNC de Tarragona impulsa la campanya “Tarragona vol existir i persistir”

Amb aquesta campanya, el Partit Nacionalista de Catalunya lidera el seu propi projecte de reconstrucció de l’economia de Tarragona, per solucionar els dèficits que té la demarcació, amb un pla de xoc i posant en marxa projectes de futur

El Partit Nacionalista de Catalunya (PNC) a la demarcació de Tarragona ha posat en marxa la campanya “Tarragona vol existir, persistir i liderar el seu futur”. L’objectiu principal és reconstruir l’economia de Tarragona i les Terres de l’Ebre i solucionar els dèficits que té la demarcació per part de la Generalitat i l’Estat. Per aconseguir-ho, proposen impulsar un pla de xoc i endegar els projectes de futur.

La candidata del PNC a la demarcació de Tarragona, Àurea Rodríguez, vol situar el sud de Catalunya en el mapa amb veu pròpia per atraure inversions i generar riquesa: “Ens hem de fer responsables, treballar pel nostre propi territori i aconseguir que tingui un pla clar per al futur. No podem esperar que altres ho facin per nosaltres perquè no ho faran. A més, en la situació actual, no podem seguir amb discussions, hem de trobar solucions!”

D’aquesta manera, la campanya pretén treballar conjuntament amb les principals empreses tecnològiques, les administracions competents i els representants del territori per revertir els dèficits que té la demarcació quant a connectivitat i sostenibilitat. A més, es vol posar en valor la potencialitat dels seus habitants perquè el talent no hagi de marxar fora de Tarragona i les Terres de l’Ebre per trobar llocs de treball qualificats.

Accions per reivindicar que “Tarragona vol existir, persistir i liderar el seu futur”

Per dur a terme aquesta campanya, el Partit Nacionalista de Catalunya a Tarragona té prevista una sèrie d’accions. La primera d’elles la va tirar endavant fa una setmana, quan va enviar una carta al ministre de Política Territorial i Funció Pública, Miquel Iceta, per demanar un “pla de xoc urgent” per a la supervivència del comerç, el turisme, la restauració i la cultura de la demarcació de Tarragona, els sectors del territori més afectats per la crisi de la COVID-19.

Àurea Rodríguez també enviarà una carta a les ministres de Transició Ecològica i d’Indústria, Comerç i Turisme, per demanar-los-hi que el territori participi en les decisions que l’afectin i es doni suport a les empreses en els projectes de descarbonització i energia.

La candidata els reclamarà que es parli i es cogoverni amb els tarragonins i ebrencs quan es posin en marxa projectes necessaris per a la demarcació, com el Pla Delta: “No pot ser que es faci un Pla Delta sense el Delta. No pot ser que tinguem un pol petroquímic i no el potenciem. No pot ser que Tarragona, sent el 10 % del PIB, no existeixi”, ha sentenciat Àurea Rodríguez.

Així mateix, la candidata moderada aposta perquè Tarragona esdevingui un pol d’innovació i atracció d’inversions per crear un model econòmic basat en el valor afegit “amb l’objectiu de crear molts llocs de treball que ajudaran a la reinserció laboral dels joves i al foment de l’emprenedoria i la retenció del talent”.

Una altra petició per a Tarragona i les Terres de l’Ebre que la candidata del PNC a la demarcació creu fonamental és la d’aconseguir la connexió amb fibra òptica i 5G a tot el territori. Per aquest motiu, ha enviat una carta als consellers delegats de Telefònica i de Cellnex Telecom per tal de col·laborar en l’acceleració de la implementació de la connectivitat a tota la demarcació, ja que “tant les zones rurals com les urbanes han de tenir la millor connexió a la xarxa possible i així eliminarem les discriminacions territorials que existeixen actualment.”

Paral·lelament, Àurea Rodríguez espera reunir-se ben aviat amb membres de Teruel Existe per trobar sinèrgies i treballar conjuntament. Teruel Existe, que representa la província limítrofa, té moltes similituds amb el PNC. Ambdós són nacionalistes, procedeixen de la societat civil o d’una plataforma ciutadana i són partits polítics petits. A més, lluiten per revertir els greuges comparatius del seu territori i tenen interessos comuns com la millora de les infraestructures i comunicacions per carretera per l’interior, una reivindicació compartida.