El Parc Infantil de Nadal de Tarragona obre les seves portes

Multitud d’entitats i serveis públics del municipi s'uneixen per il·lusionar els infants de la ciutat

El Parc Infantil de Nadal de Tarragona obre les seves portes perquè els infants de la ciutat puguin recuperar la il·lusió i la màgia de Nadal. El conseller d’Educació Manel Castaño ha explicat que “des d’un inici, l’organització del Parc ha optat per reduir l’aforament del recinte fins al 65% del total. També s’ha optat ampliar l’espai i ocupar més zones: el Recinte Firal, l’exterior de davant i darrere, i les dues plantes del Palau de Congressos. El Parc obre amb total seguretat i respecte per les mesures sanitàries actuals.” D’altra banda, el conseller també ha destacat que “hi ha 12 nois extutelats que treballaran com a voluntaris al Parc, es tracta de participants del programa Sostre 360 de la Fundació Eveho”.

A més, s’obliga a usar mascareta tant en interior com exterior, i s’ubicaran punts d’higiene de mans tant a entrades i sortides com als tallers. Cada taller, comptarà amb productes desinfectants per tal que els infants puguin realitzar les activitats de manera totalment segura.

Activitats per totes les edats i gustos  

Els infants poden trobar diversitat d’activitats i tallers per tots els gustos: manualitats, activitats esportives i microespectacles. Aquests últims, precisament, són uns dels grans atractius del parc. Tindran lloc a un espai del Recinte Firal, i són els següents:

  • Dimarts 28 de desembre a les 11h: AGUS FERRÉ, “El tió de la Núria”.
  • Dimecres 29 de desembre a les 18h: GENOVESA, NARRATIVES TEATRALS, “Contes a la butxaca”
  • Dijous 30 de desembre durant tot el matí: SESSIÓ MATINAL RELAXADA, amb Todos en Azul. Un matí inclusiu on no hi haurà fil musical i el soroll ambiental del Parc es reduirà.
  • Divendres 31 de desembre a les 11h: GENOVESA, NARRATIVES TEATRALS, “Contes dins el mitjó”.
  • Diumenge 2 de gener, a les 11h: KARME GONZÁLEZ NARRADORA: “La nit de Reis i altres contes de torró”.

Moltes entitats de la ciutat participen en aquesta edició del Parc, que es divideix en diferents zones.

Zones de màgia i valors 

La zona IL·LUSIÓ, a la planta superior del Palau de Congressos, acull dos tallers de manualitats que organitza el Club dels Tarraconins: animals en 3D, amb cartolines, i l’Estrella de la Màgia, que es farà amb llanes. Finalment, el taller de Comerç, on els infants poden jugar al joc Tarracopoli.

A la zona RESPECTE, a la planta inferior del Palau de Congressos, EMATSA hi ubica 3 tallers. Entre ells, un de manualitats i un scape-room. Els infants també poden fer un detallat nadalenc de feltre a un taller de manualitats del Club.

Ja al Recinte Firal, a la part exterior de davant hi ha la zona FELICITAT, amb una haima de grans dimensions. Sota s’hi ubiquen els Ecocavallets, i l’activitat amb bicicletes de Trànsit. També s’hi troba una Food Truck amb menjar i beguda.

A l’interior, la zona DIVERSIÓ, hi ha fins 14 tallers i activitats. Serveis municipals com la Biblioteca Pepita Ferrer i els Centres Cívics porten llibres i jocs per muntar espais aptes per a infants de totes les edats. L’EMT, com a gran novetat, ubica un autobús a l’interior del Recinte Firal. Els infants poden accedir a l’interior per fer un retallable del mateix bus.

Tarragona Ràdio porta el seu directe els matins del Parc, i un taller perquè els infants puguin experimentar sent periodista per un dia. El Museu de Matemàtiques de Catalunya aporta perquè els infants muntin una Cúpula de Leonardo, i el Nàstic perquè facin una decoració per l’arbre de Nadal del club que estarà al mateix Parc.

Un espai està destinat als microespectacles detallats anteriorment, i la resta de tallers són de manualitats, propis del Club dels Tarraconins: postals mosaic, globoflèxia, màgia d’anar per casa i el més que tradicional pintacares. Finalment, la zona DIVERSIÓ compta amb una activitat esportiva, la bola per escalar Gaia, que va girant contínuament.

La zona exterior SUPERACIÓ, ubicada a la part de darrere del Palau, està destinada a les activitats esportives. Un rocodròm, una tirolina de 35 metres, una pista americana, esferes i equilibris i l’infable de la Colla Jove perquè els infants gaudeixin d’allò més.