El Gremi d’Artesans Pastissers de Tarragona seguiran fent mones de Pasqua

El Gremi d’Artesans Pastissers de la demarcació de Tarragona garanteix que faran mones i figures de xocolata per a la clientela malgrat la caiguda d’entre el 75% i el 90% de les vendes.

Això sí, demanen que les encarreguin amb antelació. “Com que legalment podem obrir, ho farem. I els que tinguem opció ho portarem a domicili, però no voldríem que la gent sortís ara massivament a comprar les mones. Cal que tot es faci amb molta cura”, apunta a l’ACN el president del gremi, Josep Gonzàlez.

Els pastissers artesans de la demarcació van vendre unes 40.000 mones de Pasqua l’any passat i són conscients que enguany no podran repetir la xifra. Per això se sumen a la petició que la Mona també se celebri coincidint amb la Segona Pasqua. Segons Gonzàlez, hi ha bona predisposició a l’administració. “Si entre les dues dates aconseguim vendre’n la meitat de l’any passat, ens donarem per satisfets”, conclou el propietari de la pastisseria Conde.

Diversos negocis de la demarcació s’han afanyat a fer promoció del servei d’entrega de mones a domicili. La majoria pengen fotografies de les figuretes que van produint als perfils a les xarxes socials. Expliquen que ja s’ocuparan de fer-les arribar a domicili i demanen a la ciutadania que es quedi a casa. Alguns proposen fer els pagaments per Bizum –una aplicació que permet traspassar diners, de compte a compte, de forma gratuïta.