El Festival REC presenta una edició 2021 amb 20 estrenes

El REC 2021 es durà a terme en diversos espais de la ciutat de Tarragona de l’1 al 8 de desembre, amb la projecció inaugural de ‘Sis dies corrents’, de la directora catalana Neus Ballús

El Festival REC 2021 enceta una nova edició, la XXI, que durà a la ciutat de Tarragona un total de 20 estrenes, 10 d’elles a nivell de l’Estat espanyol i 10 més que són estrena a Catalunya. Serà una de les edicions on el públic podrà gaudir de més primícies, el que demostra la rellevància de l’esdeveniment durant les dues últimes dècades i subratlla el seu paper com a porta de produccions d’arreu del món. 

 

El Festival compta una vegada més amb la coorganització de l’Ajuntament de Tarragona, refermant l’aposta clara que des del consistori es fa de la Cultura, del cinema de qualitat i dels autors novells.  

La consellera de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona, Inés Solé, i el director artístic del Festival, Xavier García Puerto, han presentat aquest matí en roda de premsa la programació d’aquesta nova edició del REC. Solé ha celebrat poder presentar aquesta 21a edició del festival i ha destacat “el llarguíssim recorregut del Rec i la seva importància a la nostra ciutat”. La consellera de Cultura ha recordat l’edició anterior que, tot i marcada per la pandèmia, va demostrar la seva capacitat d’adaptació així com el gran seguiment que té a la ciutat sent dels pocs festivals de cinema en celebrar-se”.  

Per la seva banda, el director artístic del Festival, Xavier Garcia Puerto, ha expressat que, “un cop més, volem reivindicar el valor social i cultural del cinema i regalar al públic el màxim nombre d’estrenes a Tarragona”.  Així, el Festival REC 2021 es durà a terme durant 8 dies, de l’ l’1 al 8 de desembre , en diversos espais de Tarragona per, segons ha explicat el seu director “augmentar d’aquesta manera l’atmosfera de festival a la ciutat i mostrar-lo, en línia ascendent respecte a anteriors edicions, com un esdeveniment que mira a tot el món per tal de dur les millors estrenes del talent emergent”. 

El total d’estrenes que es projectaran durant tot l’esdeveniment es reparteixen en les diverses seccions del festival: Òpera Prima (secció a concurs), la secció temàtica F*K* Reality i les projeccions especials Autors de Tarragona, Sessió Inaugural i cicle Visibles, així com d’altres de noves.   

La Sessió Inaugural del Festival REC d’enguany es durà a terme el pròxim dimecres 1 de desembre al Teatre Tarragona amb la projecció de Sis dies corrents, de la directora catalana Neus Ballús, qui serà present a Tarragona per a presentar la seva darrera pel·lícula. Les projeccions oficials a concurs de la secció Opera Prima i les pel·lícules de la secció especial F*K* Reality —un cicle ja iniciat amb les projeccions prèvies a CaixaForum Tarragona— es duran a terme del 2 al 6 de desembre a l’Antiga Audiència de Tarragona.  

Opera Prima: Secció oficial a concurs  

La secció oficial a concurs —Opera Prima— torna enguany amb força per a transportar-nos cap a aquelles primeres produccions de directores i directors d’arreu del món, que parteixen de la pantalla del cinema per explicar què els preocupa, com veuen l’actualitat i obrir-nos el seu món personal. “La programació d’enguany segueix la el gran nivell d’edicions passades i confirmem l’interès del festival per a mostrar els autors emergents més actuals”, explica el director artístic del Festival, al mateix temps que destaca que l’objectiu de present i futur passa per “seguir celebrant el cinema, créixer en qualitat i consolidar una massa de públic interessat en consumir aquelles pel·lícules que aporten reflexió”.