El Carnaval arriba a Tarragona del 22 de febrer al 5 de març

Aquest 2019 la Disfressa d'Or es trasllada al diumenge 24 de febrer, mentre el 28è Rei Carnestoltes i la 25a Concubina celebraran un acte el dimecres 27 de febrer

0
349
Foto de l'acte de presentació. Foto: Julio Collado.

El Carnaval arriba a Tarragona del 22 de febrer al 5 de març i ho fa amb un important canvi en el calendari respecta anys anteriors. Enguany la Disfressa d’Or passarà a celebrar-se el diumenge 24 de febrer i avançarà el seu horari a les 20.00 hores per tal d’afavorir l’assistència de públic. A més, no comptarà amb la tradicional presència del Rei i la Reina.

El regnat del 28è Rei Carnestoltes, Agustí Pouget, i la 25a Concubina, Raquel Recasens, de les comparses Nou Ritme i Cromàtic Fusion respectivament, s’estrenarà amb una gala que tindrà lloc el dimecres 27 de febrer. A les 18.30 hores es reuniran a la plaça Corsini, des d’on recorreran els carrers del centre de la ciutat fins arribar al Teatre Tarragona, on acompanyats dels seus súbdits prendran la vara de comandament de la ciutat.

D’altra banda, entre les propostes ciutadanes hi haurà dues exposicions fotogràfiques que donaran el tret de sortida a les festes el 22 de febrer. La primera, l’audiovisual “Tarragona abans i ara”, es una mostra de 500 fotografies que pretenen fer un recorregut per les darreres dècades de la ciutat. Estan preses pel fotogràf aficionat Manuel Lázaro, amb la col·laboració de Segú Chinchilla, i es podran veure a la parada de la Teca i la Meca del Mercat Central.

Paral·lelament, el mateix 22 de febrer a les 19.00 hores s’inaugurarà una altra exposició fotográfica a l’Espai Turisme. Es tracta d’un recull d’imatges del “Carnaval del 2018” preses pels integrants de l’Agrupació Fotográfica.

A més a més, el Mercat també tindrà protagonisme durant el Carnaval amb l’espectacle familiar “La Vella Quaresma del Mercat”. Es tracta d’una representació de 25 minuts sobre la Quaresma, el temps de dejuni i l’abstinència. Tindrà lloc durant set dissabtes: 9, 16, 23 i 30 de març i 6, 13 i 20 d’abril.

A diferència de la Disfressa d’Or, la Rua d l’Artesania i la de Lluiment mantenen l’horari que van estrenar l’any passat a les 18,00 hores per tal d’afavorir l’assistència del públic familiar.  Per la seva banda, els veïns del barri del Port repetiran un any més amb el Concurs i festa de disfresses del Carnaval, pensat per a totes les edats i amb diferents categories: individual, per parelles o grup i en categories infantil, juvenil i adult, pel simbólic preu d’un euro.

Per últim, en l’apartat musical, l’actuació més esperada serà la de l’exconcursant d’Operación Triunfo, Luis Cepeda, al Palau de Congressos. A més, el cantautor tarragoní, Marcos San José, presentarà el seu disc La excusa del perdedor al Teatre de Tarragona. La revetlla de la nit de Carnaval, que tindrà lloc el dissabte 2 de març, anirà a càrrec un any més de la Colla Jove. Començarà a les 00.00 hores de la mà de La Mitjanit i seguirà amb l’actuació de DJ Tonic a partir de les 3.30 hores.

FER UN COMENTARI