Edu Polo, guanyador del concurs d’imatge de les festes de Sant Magí 2021

La imatge està inspirada en l’alfàbrega

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Les festes de Sant Magí d’aquest 2021 ja tenen cartell. Aquest dijous a la tarda es va reunir el jurat, format per dissenyadors, professional de la publicitat, representants dels Portants de l’Aigua de Sant Magí i tècnics municipals, i van escollir la proposta gràfica del tarragoní Edu Polo. 

Enguany, tal com demanaven les bases del concurs, la imatge gràfica havia d’inspirar-se en l’alfàbrega com a element central, una planta aromàtica que ens evoca la Festa de Sant Magí de Tarragona i en concret, a l’arribada a la ciutat de l’aigua provinent del santuari de la Brufaganya, moment en què es reparteix l’alfàbrega i serveix de guarniment a la capella del Portal del Carro.

La proposta del dissenyador tarragoní Edu Polo ha estat la seleccionada d’entre les 23 propostes presentades. Tal com explica el seu autor, “la imatge ressalta l’alfàbrega com a protagonista però, per tal que no es quedés en una il·lustració botànica i no perdés les connotacions socials i festives que té a la festa, la composició inclou també un carro ben carregat de rams d’alfàbrega i tres nens a sobre que acompanyen la mata de fulles i al bidó de l’aigua de Sant Magí”.

Edu Polo Bosch (Tarragona, 1992) és arquitecte tot i que fa anys combina els estudis i posteriorment la feina d’arquitectura i patrimoni amb els encàrrecs de disseny i il·lustració. Ha treballat amb moltes entitats culturals de Tarragona i de la resta del territori elaborant cartells, logotips, contes o samarretes. Darrerament ha desenvolupat projectes artístics propis com ara col·leccions de làmines o exposicions d’esbossos més personals que properament veuran la llum.