Demà es presenta el documental ‘Tarragona no era una festa’

En un acte a l’Antiga Audiència es projectaran els primers 10 minuts del que serà un treball a l’entorn de la realitat LGBTIQ a la ciutat

Pla mitjà de l'entrada de l'Antiga Audiència de Tarragona, amb una zona acordonada. Foto del 17 de maig del 2019

Demà 30 de juny a les 19h a l’Antiga Audiència, es projectaran els primers deu minuts del que serà el documental Tarragona no era una festa. El treball, que s’ha dut a terme amb motiu dels actes del Dia Mundial de l’Alliberament Sexual i de Gèneres, vol aprofundir en la realitat LGBTIQ a Tarragona en les darreres dècades. La presentació anirà a càrrec de la consellera de Feminismes i LGBTIQ+, Cinta Pastó i dels responsables del documental, Oriol Grau, Xavier Salsench, Mónica López, Adrià Targa, Inés Olondriz i Jordi Roig.

Amb el subtítol Les mamelles de la Víbria i altres models de rebel·lió, el projecte se situa a la Tarragona del tardo-franquisme, on un grup de gais decideix llogar un pis a la Part Alta per estimar-se en llibertat. No gaire lluny, però, una noia és amenaçada a cop de fusell pel pare de la seva amant, un guàrdia civil que cada tarda espia les passes de la seva filla. Un jove cambrer, que no era al lloc dels fets, pot ser acusat de l’apunyalament d’un capellà pel simple fet d’haver-hi mantingut relacions sexuals. El documental ens situa en una època i un context on “estimar, depèn de qui, és considerat un crim”. I malgrat tot, alguna cosa bull a la Tarragona prèvia i posterior a la transició.

El documental s’estrenarà íntegrament la propera tardor.

Per assistir-hi cal realitzar inscripció prèvia a sai@tarragona.cat