Tarraco Viva arriba a la seva XX edició de la mà de l’esport

El Festival Romà de Tarragona enguany serà presentat al Museo Arqueológico Nacional a Madrid

Tarragona torna per vintena vegada a celebrar el festival Tarraco Viva. El festival tindrà una durada de quinze dies, des del 13 al 27 de maig, i es realitzaran 450 actes culturals. Aquesta edició es vincula molt més al món de l’esport de la Grècia clàssica. Es tracta de ressaltar el punt de vista cultural de l’esport. Aquesta temàtica va lligada amb la celebració dels Jocs del Mediterrani, ja que el festival forma part del seu pla cultural.

La consellera de Cultura i Patrimoni, Begoña Floria, ha anunciat que el dia 13 d’abril i el 14 Tarraco Viva serà acollida pel Museo Arqueológico Nacional a Madrid. Es realitzarà una convocatòria de premsa i una representació per tal d’atorgar notorietat i difusió al festival tarragoní.

El director del festival, Magí Seritjol, ha remarcat les novetats d’aquesta edició. Per primer cop Tarraco Viva comptarà amb un espectacle inaugural. La jornada consistirà en una recreació històrica titulada Els Jocs de Nemea i es durà a terme el diumenge 13 de maig a les 12h a l’Amfiteatre romà. Aquesta edició també comptarà amb una exposició itinerant situada a la Part Alta de Tarragona sota el nom de Areté: esport, bellesa i coneixement a l’antiga Grècia. Aquesta exposició comptarà amb visites comentades els dies 25,26 i 27.

Enguany s’inicia un nou espai dedicat a les dones. Aquesta iniciativa tractarà temes de gènere i personatges femenins destacats. Es valora el paper actiu de la dona des de l’antiguitat. Aquest projecte s’anirà ampliant  durant les pròximes edicions del festival.

La recreació històrica d’un carrer romà se suma a les novetats d’aquest 2018. Permetrà veure com eren les nits a l’antiga Roma durant els dissabtes 19 i 26, a les 22 hores. Es realitzarà dins el Recinte Firal del Palau de Congressos de Tarragona.

Magí Seritjol ha destacat el projecte Racons amb història. Aquesta nova activitat permet presentar petites històries del món antic en petits espais relacionats amb el nostre patrimoni històric. El director del festival ha remarcat la intenció dels romans de construir edificis per destinar-los a la cultura.

La vintena edició de Tarraco Viva compta amb 340.000 euros de pressupost. Fins a 1.000 persones estan involucrades en un festival que està més viu que mai.

Podeu trobar més informació de les activitats al web de Tarraco Viva