La Tarragona de l’arquitecte Josep Maria Jujol, preparada per ser descoberta

Avatar photo

En el marc de l'Any Jujol, s'han organitzat visites guiades per la Tarragona Modernista i un cicle de conferències itinerant arreu del Camp de Tarragona

Aquest 2018 se celebra l’Any Jujol a Tarragona per commemorar els 140 anys del naixement del reconegut arquitecte modernista i els 70 anys des de la seva mort. Per aquest motiu, Tarragona organitza tot un programa d’activitats per reconèixer el llegat d’aquest arquitecte a la ciutat, una de les més importants en la trajectòria de la seva carrera. Una de les activitats incloses en aquest programa són les visites guiades que es realitzaran per la Tarragona modernista, des de l’últim dissabte d’octubre i tots els dissabtes del mes de novembre.

Quan es parla de modernisme, el nom més recurrent sol ser el de Gaudí. Però, “Josep Maria Jujol, té la mateixa importància que Gaudí”, ha dit rigorosament l’expert en modernisme Josep Maria Buqueras. Per la seva banda, el tècnic municipal de Patrimoni Històric, Cris Salom, també ha assegurat que “hi ha moltes coses de Jujol que s’han atribuït a Gaudí”, per això, ara, és necessari “realitzar aquesta tasca de revitalització de la figura de Jujol“. Per aquest motiu, i aprofitant l’aniversari, Buqueras ha manifestat la necessitat de “posar en valor” la seva figura i obra, molt present a la ciutat, com també arreu del Camp de Tarragona. Amb aquest objectiu s’han organitzat una sèrie de visites guiades, a partir del darrer dissabte d’octubre, dia 27, i tots els dissabtes de novembre. La ruta s’iniciarà a l’Antiga Audiència on es projectarà un documental i continuarà per la Tarragona més modernista recorrent punts tan emblemàtics com la casa Ximenis, el mausoleu a Jaume I o el col·legi de les Teresianes, juntament amb el recentment estrenat Mercat i l’església de Sant Francesc, entre altres. L’activitat acabarà al Teatre Metropol amb una visita guiada a càrrec d’Agora Tarraco.

D’altra banda, Buqueras també ha puntualitzat que des de la Fundació Trencadís s’ha organitzat un cicle de conferències itinerant des d’aquest octubre i fins al juliol de 2019 que permetrà conèixer altres obres de l’autoria de l’arquitecte arreu del Camp de Tarragona, com la Casa Bofarull dels Pallaresos, el santuari Nostra Senyora de Montserrat de Montferri i l’església del Sagrat Cor de Montferri.

Concurs d’Instagram

Instagram es convertirà en aparador del llegat de Jujol a les comarques de Tarragona. Els usuaris podran participar en l’activitat #TGNmodernista publicant imatges d’edificis, objectes, elements urbans, detalls arquitectònics, etc., amb aquest hashtag fins al dia 11 de novembre a les 23 h. Posteriorment es reunirà un jurat i en seleccionarà 12 fotografies guanyadores, que il·lustraran un calendari de 2019 editat per l’Ajuntament de Tarragona. A banda de formar part del calendari, s’atorgaran 12 premis, consistents, cadascun, en 2 entrades per a les representacions de la programació estable del Teatre Metropol.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Ciutadans demana controlar les colònies de gats als barris de Lleida

Notícia següent

La Generalitat inicia el tràmit per declarar el Metropol com a Bé Cultural d’Interès Nacional

Notícies relacionades