La Pirotecnia del Mediterráneo guanya el 29è Concurs Internacional de Focs Artificials de Tarragona

Serà l'empresa encarregada dels espectacles de focs que es faran durant les Festes de Santa Tecla

Entrega del trofeu a Pirotecnia del Mediterráneo com a guanyadora del 29è Concurs Internacional de Focs Artificials. de Tarragona. Foto: Julio Collado

La Pirotecnia del Mediterráneo, que es va exhibir divendres a la nit, ha estat la guanyadora del 29è Concurs Internacional de Focs Artificials de Tarragona. Aquest diumenge, 7 de juliol, el Pati de Jaume I de l’Ajuntament de Tarragona ha acollit el veredicte i el lliurament dels premis a càrrec de l’alcalde, Pau Ricomà, acompanyat de la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Granollers, Maria Villegas, i representants del jurat i de l’organització del concurs, així com responsables de les pirotècnies participants.

El jurat del concurs, format per dotze membres de diferents disciplines, ha valorat tots els criteris de puntuació i ha acordat que la guanyadora del Concurs fos l’empresa Pirotecnia del Mediterráneo amb 1.568 punts. El segon premi ha estat per la Pirotecnia Alpurrajeña amb 1.513 punts, seguit de la pirotècnia Aquarêve Artifice amb 1.231 punts i en últim lloc la Pirotecnia Esteban Martín amb 1.104 punts. Pel que fa al premi de votació popular també ha anat a parar a Pirotecnia del Mediterráneo.

Així doncs, l’empresa valenciana s’ha endut el Trofeu Venus Ciutat de Tarragona i, a més, serà encarregada dels espectacles públics de focs que es portaran a terme durant les Festes de Santa Tecla de 2019, una adjudicació valorada en 26.000 euros. D’altra banda, també han guanyat el Premi Especial Festa Major de Granollers-Trofeu Blancs i Blaus i l’adjudicació del castell de focs de la Festa Major de Granollers.

El jurat que ha escollit el veredicte dels premis ha estat format per dotze persones i encapçalat per l’alcalde de la ciutat. Diàriament, s’han efectuat les votacions i s’han entregat a la secretària en un sobre tancat després de cada actuació. Dins el jurat es constitueix una subcomissió tècnica formada per persones del món de la pirotècnia, que s’encarreguen de les possibles penalitzacions que estableixen les bases.

A l’hora de prendre la seva decisió, el jurat té en compte l’ocupació de l’espai aeri, la puresa, la intensitat, la brillantor i la durada dels colors, la varietat cromàtica, la lluminositat, les dimensions, el disseny i la perfecció de formes, l’elegància, la diversitat d’efectes, la sonoritat, la conjunció amb l’entorn, l’originalitat, el ritme, el guió de l’espectacle, l’arrencada inicial, el crescendo final i l’acceptació per part del públic. Cadascun d’aquests criteris són puntuats del 0 al 10, per tant cada membre del jurat pot atorgar un màxim de 160 punts i cada empresa pot aconseguir-ne un màxim de 2.080.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

S’aixeca el confinament a les indústries més properes a l’incendi que afecta una nau a Tarragona

Notícia següent

Cinc detinguts per apallissar un noi en ple carrer a Salou

Notícies relacionades