Canvi en la valoració de les construccions al Concurs de Castells de Tarragona

La modificació de donar més importància als castells descarregats s'aplicarà també durant tot l'any, sobretot en les actuacions clau per classificar-se al Concurs

Cada dos anys es revisa la taula de puntuació del Concurs de Castells, així doncs, la Comissió assessora del Concurs de Castells de Tarragona ha realitzat canvis destacats en la pròxima edició del Concurs que celebrarà la seva XXVII edició els pròxims 6 i 7 d’octubre de 2018.

Durant un any natural, de l’1 de setembre de 2017 fins el 31 d’agost de 2018, el Concurs només valorarà un castell carregat en cadascuna de les actuacions castelleres, independentment del resultat final de l’actuació. Aquesta mesura s’aplicarà, no només durant la jornada del Concurs, sinó que tindrà una extensió durant tot l’any, com per exemple en aquelles diades de temporada que siguin clau per accedir al Concurs.

L’objectiu de la modificació s’ha realitzat fent una aposta per la seguretat en els castells, donant més valor als castells descarregats. Així doncs, en una diada de temporada només es contaria el castell carregat amb més valor i els altres descarregats.

La segona novetat destacada del XXVII Concurs de Castells té a veure amb la taula de puntuacions. Aquest 2018 s’inclouran tres construccions inèdites en el sistema de valoració, com són el 9 de 9 amb folre, el 2 de 10 amb folre, manilles i puntals, i el 4 de 10 sense manilles. El cas del 9d9f ha estat petició de la Colla Jove Xiquets de Tarragona. Les altres dues construccions han estat incorporades per decisió de la Comissió del Concurs de Castells.

Adjuntem tot seguit la taula de puntuacions actualitzada del Concurs de Castells. A banda de la integració dels tres castells prèviament esmentats, també hi ha un canvi en la valoració de les estructures del subgrup 1 del grup 7. En aquesta nova taula, els castells sense folre tindran més valoració que els castells de 10 amb folre i manilles.

Captura