Ciutadans demana que no s’instauri el cobrament en autovies i autopistes un cop es liberalitzin

Portaveus municipals i regidors de la província es reuneixen a Vila-seca per llegir el manifest ‘Prou peatges a Tarragona’

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Portaveus municipals i regidors de Ciutadans (Cs) de la província de Tarragona, acompanyats del diputat al Parlament Matías Alonso, s’han reunit aquesta tarda per demanar que “no s’instauri el cobrament en autovies i autopistes un cop es liberalitzin” i presentar el manifest ‘Prou peatges a Tarragona’.

El document, que ha llegit el coordinador de Cs a Vila-seca, Carlos Rico, demana al Govern d’Espanya que “no gravi els ciutadans amb nous impostos que penalitzin encara més la situació econòmica de les famílies i impedeixin la recuperació econòmica de treballadors i empreses”. El text aposta també per “negociar amb la resta de forces polítiques i els agents dels sectors afectats una mesura de consens per solucionar el dèficit de manteniment de vies d’alta capacitat” sense que repercuteixi en la butxaca dels ciutadans.

El representant de Cs a la Diputació de Tarragona, Pere Lluís Huguet, ha assegurat que “la implantació d’un nou sistema de peatges afectaria especialment les comarques tarragonines i tindria un impacte molt negatiu”, ja que la província es troba “en un enclavament estratègic i on conflueixen diverses vies com l’A-7 o l’AP-7, entre d’altres”.

Per això, segons Huguet, “cobrar per circular per aquestes autovies o autopistes perjudicaria la competitivitat del territori i tindria un efecte negatiu en sectors com el turisme, imprescindible per l’economia tarragonina”. Per últim, ha anunciat que “Cs farà arribar aquesta reivindicació de no instaurar el cobrament de peatges als diferents ajuntaments en forma de mocions, que es presentaran durant les properes setmanes”.