Balanç molt positiu del Sant Magí en què els castells han tornat a Tarragona

Les festes han mantingut la seva essència amb actes com les Contalles de Sant Magí o la Baixada de l'aigua

temps lectura-Temps de lectura: 3 minuts

Punt i final a les festes de Sant Magí 2021, unes festes novament marcades per les restricciones de la covid però que seran recordades pel retorn dels castells a la ciutat. I és que, després de dos anys d’aturada castellera, la plaça de les Cols va tornar a acollir ahir, dia de Sant Magí, les quatre colles de la ciutat en el què va ser una diada simbòlica. Les quatre colles locals van aixecar de manera simultània 17 pilars de quatre en un acte tancat al públic i que la ciutadania va poder seguir en directe per Tac 12 i Tarragona Ràdio.

L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, s’ha mostrat molt satisfet i emocionat per aquest primer retorn a l’activitat i ha destacat que “l’organització de la diada va ser perfecte, amb molta puntualitat, les colles respectant les mesures de seguretat i amb moltes camises a plaça, fet que demostra que hi han moltes ganes de castells”. Ricomà ha conclòs “ aquests dies, i especialment ahir a plaça de les Cols, hem demostrat com fem les coses a Tarragona”.

Per la seva banda, la consellera de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Tarragona, Inés Solé, ha expressat que “estem demostrant la unió i la capitalitat castellera de la nostra ciutat”. Solé ha fet un balanç general molt positiu de les festes de Sant Magí 2021 i ha destacat que “enguany haurem viscut unes festes de Sant Magí diferents per segon any consecutiu, menys compartides als carrers i places però igualment viscudes amb els referents i rituals que han acompanyat generacions de tarragonins intactes – i ha remarcat – la continuïtat és un element essencial de les nostres festes i l’any 2022 hi tornarem, segur”. La consellera de Cultura i Festes ha agraït el paper fonamental de totes les entitats de la ciutat que han fet possible aquestes festes de Sant Magí i ha remarcat que “l’Ajuntament, juntament amb totes elles, hem tornat a demostrar que es poden fer actes de forma segura, respectant les limitacions imposades per la pandèmia i sense deixar ningú enrere”.

I és que Tarragona ha pogut celebrar un Sant Magí amb tota una programació adaptada a la situació actual de pandèmia però mantenint l’essència de la festa com ara les Contalles de Sant Magí o la Baixada de l’aigua. Els Portants de l’Aigua van arribar a Tarragona després de realitzar la tradicional ruta Maginiana des de l’ermita de Sant Magí de la Brufaganya fins al Portal del Carro. Ho van fer, per segon any consecutiu, amb un cotxe d’època, sense cavalleries ni carruatges i amb un format reduït amb motiu de la pandèmia. El repartiment de l’aigua també ha seguit la fòrmula de l’any passat i s’ha fet descentralitzat, amb 8 punts de distribució repartits per tota la ciutat.

El Camp de Mart, escenari per excel·lència 

El Camp de Mart s’ha mantingut com espai per excel·lència de les festes, acollint al seu auditori els grans concerts de Sopa de Cabra i Miki Núñez així com el Festival de l’Asociació de Músics de Tarragona (Amt), que enguany arribava a la seva 22 edició. El pop mallorquí dels Reïna, el rock dels tarragonins 2UT, el funk-soul dels Nerea Bassart Trio i la força de les Maruja Limón van fer vibrar tot el Teatre Auditori del Camp de Mart.

Per la seva banda, la Imaginada ha tancat la seva 13a edició també amb un èxit rotund. La iniciativa ha pogut recuperar enguany algun dels espais com l’escenari Cabaret o l’espai Fòrum, als jardins del Camp de Mart, oferint un gran ventall de tallers i activitats que han tingut molt bona acollida i que, amb aforaments reduïts, han exhaurit les seves localitats.

Aquest cap de setmana, la festa continua amb el Minipop Sant Magí que, per segon any, tornarà a celebrar-se al Camp de Mart amb un format diferent però el mateix esperit de sempre: música i cultura