Arranjament del passeig arquològic a càrrec dels alumnes de la Casa d’Oficis

Un equip de set alumnes de la Casa d’Oficis ha estat treballant en els darrers dies, en l’arranjament i millora de diversos parts del Passeig Arqueològic, que avui ha reobert. D’una banda s’ha dut a terme l’arranjament del parapet que corona el baluard de Santa Tecla – també anomenat de Sant Magí- situat a l’entrada del Passeig, que presentava algun desperfecte i s’ha consolidat la pedra, mitjançant l’aplicació de morter de calç en els farciments i juntes.

Així mateix, pel que fa al passeig, s’ha restablert el paviment, amb una capa de sauló regularitzant la superfície molt malmesa amb el temps, havent preparat prèviament el terreny extraient les pedres i residus vegetals. Finalment també s’ha començat a millorar la senyalització, instal·lant un rètol nou a l’exterior del recinte, una actuació que s’emmarca en el programa de renovació de la senyalització que està engegant el Museu d’Història.

Aquests arranjaments s’han pogut dur a terme a través del Projecte Treball als Barris de la Casa d’Oficis, gestionat per Tarragona Impulsa. L’objectiu d’aquest programa és l’aprenentatge d’oficis relacionats amb el ram de construcció especialitzades en la conservació. Les pràctiques, que van iniciar a l’octubre i s’allargaran fins desembre, es duen a terme en diferents espais dels recintes del Museu d’Història, de la conselleria de Patrimoni, complint amb totes les mesures de seguretat davant la covid-19.