Albert Batet: “Necessitem els nostres recursos perquè el Baix Penedès generi oportunitats i capgiri l’alta taxa d’atur”

Junts per Catalunya proposa un pla de xoc amb tres punts fonamentals: escoltar els sectors empresarials; reclamar l'endeutament de l'Estat i els fons europeus per transforma el model econòmic

Des d’El Vendrell, el candidat de Junts per Catalunya a la demarcació de Tarragona, Albert Batet, ha reclamat que Catalunya disposi dels seus recusros perquè aquesta comarca, amb la taxa d’atur més alta del país, generi les oportunitats per capgriar aquesta situació que perjudica el progrés i el benestar dels ciutadans.

En aquest sentit, Batet ha recordat que l’Estat espanyol recapta el 95% dels impostos i que, en comptes de destinar aquests a les necessitats dels catalans i de les catalanes, “el Govern del PSOE i de Podemos prefereix apuja la quota dels autònoms, augmentar el pressupost de la Casa Reial o incrementar la despesa del Ministeri de Defensa”.

“El 14-F va de recursos i va de Catalunya. No pot ser que cada any 16.000 milions d’euros vagin a Madrid i no tornin perquè el dèficit fiscal també provoca un dèficit social”, ha criticat. Per això, Batet ha advertit que l’únic canvi possible és la independència perquè “el canvi que proposa el PSC i Salvador Illa és mentida”. “Representen la voluntat centralista de l’Estat espanyol. Quan venen moments difícils, primer, pensen en Espanya i, després, en Catalunya”, ha assenyalat. “Davant això, els catalans i les catalanes tenim una arma: el vot, les urnes i les paperetes. És la nostra eina per avançar i perquè les coses canvïi”.

Per aconseguir aquest canvi, “el 14-F hem de votar Junts per Catalunya i Laura Borràs, la primera presidenta de la Generalitat”.

Una comarca de molts reptes i futur

El candidat per la demarcació de Barcelona, Joan Canadell, també ha reclamat “més recursos” per Catalunya i el Baix Penedès, la comarca amb més atur de Catalunya. I, per això, s’ha preguntat “per què Catalunya té un 13% d’atur? Perquè és Espanya i és el pitjor país d’Europa en dades d’atur”.

Per millorar aquesta situació, Canadell ha explicat les propostes de Junts per Catalunya com: apostar per la formació professional dual i fer un pla de xoc empresarial. Aquest pla tindrà tres punts fonamentals: escoltar els sectors empresarials; reclamar l’endeutament de l’Estat perquè “ells són els que recapten el 95% dels impostos, són els que han d’ajudar a les empreses, perquè no tanquin. No ho estan fent. I ja hem perdut 20.000 empreses”; i reclamar els diners dels projectes europeus, que “han d’invertir-se en les petites i mitjanes empreses, i no en les empreses de l’IBEX, per transformar el nostre model econòmic”, ha conclòs.

Junts, partit transversal

Per la seva banda, el candidat, Jaume Domingo, ha destacat els valors del partit, “Junts és un partit transversal, amb sensibilitat diferents, però amb un objectiu en comú treballem per la indpendèmca, per la gent que patexi la repressió, però sobretot per les pròximes generacions”.

I, el també candidat, Josep Maria Llasat ha apuntat que “som el partit unitat, un partit transversal i aquesta és la nostra força. Amb aquest esperit ens presentem el 14-F i guanyarem”.