Tarragona tindrà una nova comissaria de proximitat compartida

Els delictes a la ciutat disminueixen gairebé un 13% respecte el 2019 passat

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

L’estació d’autobusos acollirà una nova comissaria de proximitat compartida pels Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana de Tarragona. El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha avançat que la Generalitat i l’Ajuntament de Tarragona podrien signar l’acord per construir-la el primer trimestre de l’any vinent. La previsió és que sigui una realitat el primer semestre del 2024. Elena ha presidit la Junta de Seguretat Local de la ciutat i ha fet el balanç anual en aquest àmbit, tot destacant que s’han reduït gairebé un 13% els fets delictius a la ciutat en comparació l’any 2019. Per contra, han augmentat els delictes que es produeixen a l’interior dels domicilis a causa de les estafes per internet.

 

Tant el conseller com l’alcalde, Pau Ricomà, han insistit que Tarragona és “una ciutat segura”. A més de la reducció del 12,7% dels fets delictius respecte al 2019, els robatoris amb força també han baixat un 15% i els robatoris violents un 16%. Són “especialment bones” les dades a la ciutat ha dit el conseller, fent la comparació amb altres territoris. Ricomà ha qualificat de “cercle virtuós” la relació entre la policia local i la de la Generalitat.

 

El centre és la zona més conflictiva

La zona més conflictiva és el centre, en espais com la plaça de la Font o Corsini, ha detallat l’inspector en cap de l’ABP de Tarragona de Mossos d’Esquadra, Ramon Franquès, atribuint-ho a “l’atracció turística i comercial”. També han augmentat exponencialment els delictes en l’interior de domicilis, d’un miler el 2019 a uns 1.500 enguany a causa de les estafes per internet. “Si no comptéssim les estafes, la reducció dels fets delictius arribaria al 16%”, ha destacat Franquès.

 

En matèria de seguretat viària, s’ha produït un increment en el nombre d’accidents del 7% respecte al 2019, tot i que han baixat el nombre d’atropellaments, un 23%. A més, Ricomà ha remarcat que no hi ha hagut cap mort per accident de trànsit, relacionant-ho amb la reducció de velocitat a la ciutat a 30 quilòmetres per hora des del setembre del 2020.