Diumenge, 8 de desembre de 2024
És notícia

Tarragona acull un segon debat sobre els rius, amb el Francolí com a protagonista

Avatar photo
El públic podrà gaudir d’un espectacle de dansa inspirat en l’aigua de la companyia tarraconense Scènic Dansa

Continuant amb el cicle de debats dins de la primera edició de ‘Les Setmanes de l’aigua  PortTarragona’, aquest divendres 19 d’abril, el Tinglado 1 del Moll de Costa acollirà el segon debat sobre el cicle de l’aigua. Aquest segon acte portarà per títol “El riu Francolí.  Desaparèixer o renéixer: exemple de restauració i recuperació”. El debat també serà dirigit  pel periodista i president del Col·legi de Periodistes de Catalunya a Tarragona, Esteve Giralt.

Tots els debats són oberts al públic i són retransmesos posteriorment per TAC 12. Es tracta  d’un cicle on es vol tractar sobre els aspectes més rellevants que afecten la gestió dels nostres  rius: el Siurana, l’Ebre, el Francolí i el Gaià. A continuació, a les 21 h la companyia  tarraconense Scènic Dansa, d’Elisabet Esporrín, presentarà l’espectacle de dansa sota el títol  ‘El so de l’aigua amb la dansa’, un espectacle ideat i inspirat en l’aigua i creat pel ballarí Lluis Ortega. 

Segon debat: 19 d’abril a les 19 hores 

Aquest divendres 19 d’abril continua el cicle per parlar sobre un altre riu del territori; el riu Francolí, un debat sota el títol acte portarà per títol “El riu Francolí. Desaparèixer o renéixer:  exemple de restauració i recuperació”. L’acte vol fer reflexionar sobre l’estat actual dels rius  posant la mirada enrere, però, sobretot, pensant en com s’han de gestionar els nostres rius  en l’actual context d’emergència climàtica, on es fa destacar l’aparició de sequeres cada cop  més persistents, per afrontar els desafiaments d’un futur que ja és realitat.  

La jornada estarà moderada pel periodista i president del Col·legi de Periodistes de Catalunya  a Tarragona, Esteve Giralt, amb l’objectiu de generar un debat dinàmic amb propostes de  present i futur a partir de la participació dels tres ponents. El debat estarà obert al públic i serà  retransmès per la televisió pública del Camp de Tarragona, TAC 12.

Participants en el segon debat

Victor Álvarez López – Coordinador tècnic d’Ecologistes en Acció a Tarragona. Participa en  el projecte de restauració del tram final del riu Francolí a Tarragona, liderat per Ecologistes en Acció. 

Guillermo García Pérez – Biòleg especialista en ecologia i hidrogeomorfologia fluvial. Amb  28 anys d’experiència i estades a centres als EUA, la Universitat de Barcelona i l’Institut  de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries. Actualment és director de MN Consultors en  Ciències de la Conservació, i Cap del seu Departament d’Ecologia Fluvial.  

Com a assessor d’administracions mediambientals i hidràuliques estatals i autonòmiques, i  en el marc de projectes europeus, ha dirigit més d’un centenar d’estudis, estratègies, i  recerques envers la hidrogeomorfologia aplicada, la hidrobiologia i l’ecologia ripària de rius  mediterranis, així com projectes de restauració d’alta complexitat. 

Laureà Giné Benaiges – Biòleg, ha desenvolupat el seu àmbit professional en l’avaluació  ambient i la gestió i restauració d’espais naturals. I en l’àmbit de la docència com a professor  associat a la URV al grau de Geografia anàlisi territorial i sostenibilitat. 

Dansa | El so de l’aigua amb la dansa 

La dansa també està present en aquesta primera edició de ‘Les Setmanes de l’Aigua  #PortTarragona’. Aquest 19 i 26 d’abril a les 21 h al Tinglado 1 del Moll de Costa es  representarà l’espectacle de dansa sota el títol ‘El So de l’Aigua i la Dansa, amb el Port de  Tarragona’. Cal recordar que el Port de Tarragona ofereix els espectacles a tota la ciutadania  amb entrada lliure i aforament limitat. 

Es tracta d’un espectacle de dansa inspirat en l’aigua a càrrec de Scènic Dansa, dirigit per  Elisabet Esporrín i amb direcció artística del ballarí Luis Ortega. 

Esporrín, directora de Scènic Dansa, compta amb més de 30 anys de trajectòria a Tarragona,  es dedica en cos i ànima a la dansa en totes les seves disciplines. El centre ha rebut el  reconeixement com a Escola Autoritzada pel Departament d’Educació per la Generalitat de  Catalunya).  

Següents jornades del cicle: 26 d’abril i 3 de maig 

El 26 d’abril amb el debat “El riu Ebre. La connexió de conques: beneficis i perills. Fins on pot  anar l’aigua de l’Ebre?”. Les jornades al voltant dels rius es donarà per finalitzada el divendres  3 de maig amb el debat “El riu Gaià. Aprendre del passat i preparar el futur”. 

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Albert Saludes presenta el llibre “Pròcul” ambientat a la Tarragona romana

Notícia següent

Troben el cos d’un noi submergit prop d’una platja

Notícies relacionades