Tarragona realitza prop d'un centenar d’inspeccions per garantir la seguretat alimentària als establiments

La campanya de control d’estiu, que ha permès auditar el cicle complet dels aliments, ha obtingut resultats majoritàriament favorables

14 d'octubre de 2025 a les 16:16h

La Unitat Tècnica de Salut Pública de l’Ajuntament de Tarragona ha dut a terme, al llarg d’aquest estiu, la campanya de control sanitari a diferents establiments alimentaris de la ciutat amb l’objectiu de garantir la seguretat dels aliments. En total, aquesta àrea integrada en la conselleria de Salut Pública, ha efectuat 94 inspeccions que han permès analitzar el cicle complet dels aliments oferts (recepció, emmagatzematge, preparació i servei) tant en establiments de restauració (bars, restaurants, guinguetes, hotels, càmpings i locals especialitzats) com en supermercats, fruiteries, cafeteries i gelateries.

En 73 de les 94 inspeccions es va emetre veredicte tècnic (expedients amb avaluació completa) i aquests mostren resultats positius en termes d’higiene i compliment dels requisits tècnics. D’aquests 73 establiments on s’ha actuat i ja s’ha obtingut un veredicte tècnic complet, un 69,9% ha superat els controls positivament i un 11% ho ha fet amb condicions millorables. D’altra banda, el 70% dels locals que no van superar el control inicial, sí que han passat positivament el control en la segona inspecció.

En la majoria d’establiments avaluats destaca l’ordre i l’adequació higienicosanitària en cuines i barres; el correcte etiquetatge i la bona protecció dels aliments. I entre les problemàtiques més freqüents figuren la manca de neteja profunda en campanes extractores i fregidores; registres d’autocontrol incomplets; la necessitat de retolat intern, la indicació d’al·lèrgens i el control de temperatures.

Aquestes inspeccions i controls afavoreixen el seguiment sistemàtic i correcció d’aquestes mancances per tal de prevenir riscos. Alhora, l’objectiu d’aquest servei municipal és mantenir els estàndards de seguretat alimentària de la ciutat i establir un marc de confiança amb els consumidors i la ciutadania. La conselleria de Salut Pública du a terme controls durant tot l'any i a l'estiu s'intensifiquen els dirigits a restaurants i guinguetes.