Dimecres, 24 de juliol de 2024
És notícia

Tarragona Impulsa presenta els resultats de la diagnosi sobre l’economia blava

Avatar photo

Demà dijous 26 d’octubre a partir de les 13 h, Tarragona Impulsa presentarà al Teatret del Serrallo els resultats de la “Diagnosi d’ocupacions, perfils professionals, necessitats formatives i tendències de futur dels sectors econòmics vinculats a l’economia blava a Tarragona i la seva àrea d’influència”.

L’esdeveniment començarà amb la benvinguda de Saül Garreta, president de l’Autoritat Portuària de Tarragona. Seguidament, Cristina Altadill, agent d’Ocupació i Desenvolupament Local a Tarragona Impulsa, exposarà les dades d’execució del projecte per donar torn a Francesc Quintana, consultor a Transferència de recursos avançats i nous serveis SL (UTRANS), que presentarà l’informe de resultats i la proposta d’estratègia blava de Tarragona.

Finalment, hi haurà un torn obert de preguntes i recull d’aportacions per part de les persones assistents i per acabar amb la cloenda de l’acte a càrrec de Montserrat Adan, consellera de Turisme, Promoció Econòmica i Comerç de l’Ajuntament de Tarragona.

Estratègia per millorar la competitivitat i l’ocupabilitat de les empreses i persones relacionades amb el mar

El passat 10 de maig, la sala d’actes de l’Autoritat Portuària acollia la primera trobada amb els agents socioeconòmics del territori per tal de presentar els objectius, les fases i la metodologia de participació i detecció de necessitats de la “Diagnosi d’ocupacions, perfils professionals, necessitats formatives i tendències de futur dels sectors econòmics vinculats a l’economia blava a Tarragona i la seva àrea d’influència”, un projecte que vol definir una estratègia conjunta per potenciar l’economia blava que generi noves oportunitats en recerca, coneixement, emprenedoria, creació d’ocupació i riquesa.

La sessió va comptar amb la presència d’una trentena de representats de diversos sectors d’activitat econòmica vinculats al mar i va servir de tret de sortida per contextualitzar la necessitat d’executar aquest projecte per tal de conèixer de quina forma el territori es relaciona amb el mar i detectar quins són els seus recursos endògens vinculats al medi marí i que cal potenciar per tal d’enfortir-ne l’economia i contribuir, d’aquesta manera, a la millora de la competitivitat empresarial i l’ocupabilitat de les persones.

Posteriorment, al mes de juliol, es realtzaven una sèrie de tres taules temàtiques, organitzades pel Servei Municipal d’Ocupació/Tarragona Impulsa, amb agents socioeconòmics del territori. L’objectiu comú era el de conèixer l’activitat que cadascú porta a terme, quins són els seus punts forts i febles i quins interessos comuns existeixen a partir de compartir diagnòstics sobre el sector, definir reptes comuns i establir vies de col·laboració.

Les taules, dedicades al turisme blau, l’empresa, l’ocupació i la formació i l’estratègia blava es van articular a partir dels resultats obtinguts en els qüestionaris enviats al teixit empresarial i en les conclusions de les 26 entrevistes realitzades a agents del territori vinculats a la cadena de valor de l’economia blava.

El projecte es desenvolupa en el marc de la convocatòria de suport i acompanyament a la planificació estratègica per a l’any 2022, del Servei d’Ocupació de Catalunya, destinades als Programes de Suport al Desenvolupament Local. Amb aquest treball també es pretén donar compliment a les diferents polítiques tant de la Unió Europea, com les d’àmbit estatal i autonòmic, així com les impulsades des del món local, les quals posen el focus en l’impuls de l’economia blava.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

3 × four =

Notícia anterior

L’Ajuntament de Tortosa eliminarà la fila 1 reservada als membres de la corporació en actes propis

Notícia següent

Mor el vicepresident del Real Madrid, Fernando Fernández Tapias

Notícies relacionades