Tarragona finalitza la restauració d’una part del mur romà de reforç associat al Recinte de Culte

El mur s'associa a la plaça que encerclava el temple d’August en la Tàrraco romana

El passat mes de gener es van iniciar els treballs del projecte de restauració del mur romà d’opus vittatum ubicat a l’interior del solar municipal del carrer de Sant Llorenç, número 10.

Segons els estudis i les evidències un cop acabada la restauració, el mur s’associa a una part de la paret de reforç de tancament del recinte de culte, és a dir, de la plaça que encerclava el temple d’August en la Tàrraco romana; però situat a uns 19 metres en paral·lel al mur de la plaça porxada. El conseller de Patrimoni, Hermán Pinedo, ha destacat “que aquests treballs posen en valor el mur, que serà visible en el futur i que comportarà, una vegada més, un nou exemple per entendre millor el nostre passat”.

En aquest projecte s’ha dut a terme una actuació de sanejament i consolidació dels paraments del mur romà; que ha consistit en la retirada del morters i elements afegits en èpoques posteriors, que distorsionaven la seva lectura i perjudicaven la seva conservació, neteja de fongs i herbes, tractament d’esquerdes, impermeabilització i consolidació.

Aquesta ha estat una primera actuació en el solar, per tal d’adequar-lo i donar-li un nou ús, integrant i posant en valor les restes arqueològiques que s’hi ubiquen. Ha tingut una durada de dos mesos i un cost de 30.000€.