Tarragona es reafirma com la capital del romesco i de la seva essència marinera. Enguany, les Jornades Gastronòmiques Romesco & Macabeu. 100% DO Tarragona arriben a la seva 10 edició i se celebraran del 31 d’octubre al 16 de novembre.
Les jornades estan organitzades per l’AEH Tarragona Ciutat i la DO Tarragona, amb la col·laboració del Port de Tarragona i el Patronat Municipal de Turisme de Tarragona, i tenen com a objectiu consolidar el romesco i el vi macabeu com a productes insígnia del territori.
En aquesta 10 edició, hi participen 20 restaurants que serviran receptes tradicionals o innovadores que seran maridades amb vins de la varietat macabeu de diversos cellers de la DO Tarragona. En concret, d’Adernats Vinícola de Nulles i de Cellers Blanch.

Els restaurants participants són: L'ancora Restaurant Marisqueria, Flamingo Golf Costa Daurada, Restaurante Brisa Tamarit Beach Resort, Casa Balcells, Restaurant El Llagut, Restaurant Arcs, La Morada, La Xarxa, Restaurant Nàutic By Seasons, Quattros, Vadegust Restaurant, Selvático Wellness Food&Cocktails, Casa Pepe, El Pòsit Del Serrallo, La Sardineta, Restaurant Gaudium, Galliner De L'antiquari, Restaurant Forum, Pizzeria Insitu i La Jartá.
Els menús que oferiran els restaurants participants es podran consultar aviat a la pàgina web https://aeht.es/jornades-gastronomiques/