Tarragona reedita el Ball de Titans 600 anys després

També es publica el llibre il·lustrat Operació Tecla de Joan Carles Blanch amb motiu de la commemoració dels 700 anys de l’arribada del Braç de Santa Tecla

Coincidint amb els set-cents anys de la seva primera notícia, el Gremi de Marejants proposa tornar a formar part del Seguici popular de la ciutat amb el Ball de Titans, tal com havien fet des del segle XIV fins a principis del segle XV. Aquest ball, documentat des del segle XV, serà presentat en societat demà, divendres a les 18.30 h a la pèrgola del Serrallo. Unes grans robes de colors uneixen en grups els balladors, que porten una màscara i uns barrets amb aus i elements marins. Les polaines plenes de cascavells, combinat amb els salts dels balladors, donen un complement musical al grup de ministrers que acompanyen aquest grup que no es troba documentat en altres poblacions del país.

Dins dels actes commemoratius de Santa Tecla 700, demà a les 20 h, al Tingaldo 1 del Moll de Costa, es presentarà el llibre Operació Tecla de Joan Carles Blanch. Aquesta història il·lustrada, que compta amb el patrocini del Port de Tarragona, interpreta les raons de l’arribada del Braç de Santa Tecla a la ciutat com una història de poder que al llarg del temps ha anat configurant gran part del tarannà de la societat tarragonina. Realitat i ficció es barregen en textos i il·lustracions amb una clara voluntat didàctica d’explicar com arrela Santa Tecla al segle XIV fins avui.

A les 19.30 h també demà s’inaugurarà una exposició al Pati Jaume I del Palau Municipal amb motiu del 20è aniversari de la Mulassa PetitaDe la mateixa manera que les mulasses disposen d’espiera, des d’on els seus portadors observen l’exterior, aquest recorregut es du a terme per mitjà de l’espiera dels fotògrafs, que no és altra que l’objectiu de la càmera de Marc Torija. L’acte es clourà amb un homenatge als actuals mulassers petits.