Tarragona activa un dispositiu especial de trànsit per a les nits de concurs de focs

En paral·lel a l’espectacle pirotècnic, també s’han programat altres cites amb la cultura

El Concurs Internacional de Focs Artificials Ciutat de Tarragona torna aquesta setmana a la platja del Miracle, després de dos anys sense poder-se celebrar a causa de la pandèmia de la covid-19. Així, des de dimecres i fins dissabte a les 22.30h, es reprèn l’edició número 30 d’aquest certamen pirotècnic, previst inicialment per l’estiu de 2020.

Segons el resultat del sorteig d’ordre d’actuació celebrat fa unes setmanes, en primer lloc actuarà la pirotècnia Gironina (Catalunya – València), que ho farà el dimecres i seguidament seran la Zarzoso (Castelló), la Mediterráneo (València) i, finalment, la pirotècnia Millet et une Étoiles (França).

Dispositiu de trànsit 

Amb motiu del Concurs des de la Guàrdia Urbana de Tarragona amb col·laboració de Protecció Civil, s’ha activat un dispositiu de trànsit especial, així com el reforç de diferents línies de l’Empresa Municipal de Transports (EMT). Com cada any s’han establert varies zones d’actuació amb una fase d’arribada de públic i una altre fase de sortida i algunes mesures que cal tenir en compte:

  • En referència al passeig Marítim, actualment resta prohibit l’estacionament. Els carrils del passeig Rafael de Casanovas tram del Port Esportiu fins a la platja del Miracle al Port, quedaran lliures com a carril d’emergències d’anada i tornada
  • En referència a la situació actual, no es deixaran passar a la zona de mes afluència de gent a vehicles amb pes superior a 3500 Kg
  • Una vegada l’aforament de vehicles estigui ple es col·locaran els vehicles patrulla obstaculitzant les vies d’accés. Una vegada hagin acabats els focs i per no barrejar vehicles amb vianants, es farà retenció del trànsit rodat i es donarà prioritat a la sortida de vianants
  • Abans i després de l’esdeveniment, el dispositiu especial de trànsit se centrarà a la Via Augusta, Rambla Vella i Estanislau Figueres; Passeig Marítim i Moll de Costa. En tots els casos es donarà primer prioritat als vianants, per anar buidant la platja i zones de públic i seguidament els vehicles, que hauran de respectar les indicacions dels agents.
  • Pel que fa a l’EMT, els serveis especials d’autobusos durant les nits de Focs, es veuran incrementats els horaris de les línies 3, 71 i 73 i la línia nocturna L 72 funcionarà en el seu horari habitual. Adjuntem pdf amb la informació al detall.

Oferta cultural en paral·lel 

Enguany, per primera vegada, el Festival al Camp de Mart de la conselleria de Cultura i el Festival Sota la Palmera de la conselleria de Joventut s’alineen amb el Concurs de Focs Artificials per tal d’oferir tota una programació cultural complementària els dies del certamen.

D’aquesta manera, el Teatre Auditori del Camp de Mart i l’Espai Jove La Palmera acolliran propostes adreçades al públic familiar i juvenil amb espectacles de circ, música i cinema, com la companyia de Circ Fili Busters, la música trencadora de la Sra Tomasa, el directe de l’últim treball de les barcelonines Tribade, el millor jazz de Magalí Datzira, d’Stromboli Jazz Band i del pop rock de Joan Masdéu.

Protocol de neteja

Les empreses pirotècniques han rebaixat en els últims anys l’ús del plàstic utilitzant cada vegada més materials biodegradables. En aquest sentit, l’Ajuntament de Tarragona ha articulat tot un protocol de neteja intensiva posterior a les nits de concurs, a la zona de llançament de la Punta del Miracle i una neteja dels fons marí el diumenge 10 de juliol a partir de les 10h del matí, a càrrec de la Societat d’Exploració Submarina de Tarragona.