S’obre el termini de sol·licitud d’ajuts que atorga la Diputació per a la protecció i millora del medi ambient

Els ajuts es podran demanar fins al proper 30 de juny de 2023

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

La Diputació de Tarragona ha obert el termini perquè entitats sense ànim de lucre, empreses d’inserció i centres especials de treball sol·licitin els ajuts destinats a la protecció, conservació i millora del medi ambient.

Es tracta de dues línies de subvencions diferents: d’una banda, els ajuts destinats a entitats sense ànim de lucre perquè puguin desenvolupar projectes de protecció i millora del medi ambient a les comarques del Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès. I de l’altra, les subvencions destinades a empreses d’inserció i centres especials de treball d’iniciativa social per a projectes i actuacions a la demarcació de Tarragona relacionats amb la conservació i la millora ecològica, paisatgística i de regulació d’ús d’espais naturals, àrees de lleure i entorns de caràcter forestal, fluvial i marítim.

En tots dos casos, les entitats i empreses interessades poden consultar les bases i presentar les sol·licituds a través de la Guia de Serveis fins al proper 30 de juny (https://www.dipta.cat/serveis/guia-serveis-ciutadania).

Ajuts a entitats sense ànim de lucre per a la protecció i millora del medi ambient

Amb una dotació total de 600.000 euros els ajuts per a entitats sense ànim de lucre consten de dues línies d’actuacions subvencionables: d’una banda, l’execució de projectes i de l’altra, la redacció de projectes executius. Les actuacions i projectes de les dues línies hauran d’estar emmarcats  en els àmbits de l’educació, la sensibilització i comunicació ambiental, la conservació del patrimoni natural, la preservació de la biodiversitat, el medi marí, la gestió forestal sostenible, el canvi climàtic, la custòdia del territori i la transició energètica.

Ajuts a empreses d’inserció i centres especials de treball d’iniciativa social per a la conservació i millora d’espais naturals

Amb una dotació total de 350.000 euros aquests ajuts van dirigits a empreses d’inserció i centres especials de treball que es dediquen a la inserció laboral de persones amb discapacitat i risc d’exclusió social. Consten de dues línies d’actuació subvencionables: d’una banda, actuacions de conservació i millora d’ús d’espais públics i de l’altra actuacions de manteniment en espais treballats prèviament.