Servei de vigilància i socorrisme a les platges rodenques

  Les persones amb mobilitat reduïda disposen de cadires amfíbies per al bany

  Les platges rodenques gaudeixen, des de l’inici de la temporada estiuenca, de l’equipament necessari per al gaudi dels i de les banyistes. Des del passat 1 de juliol, i fins al 31 d’agost, disposen del servei de prevenció, vigilància, salvament i socorrisme, a càrrec de l’empresa Mediterranian Actividades Turísticas y Deporte, S.L., de Reus.

  El servei, amb un horari ininterromput d’11 del matí a 7 de la tarda, està realitzat per set persones: un coordinador de l’operatiu, un patró d’embarcació i cinc socorristes aquàtics.

  Els llocs de socors estan ubicats a la platja Llarga, la qual també disposa de dues infraestructures de vigilància, i a la platja Costa Daurada, amb una. Es disposa també d’una embarcació d’auxili amb motor.

  Entre els serveis que ofereixen, com és habitual a Roda de Berà des de fa molts anys, s’hi troba el d’acompanyament al bany de persones amb mobilitat reduïda, mitjançant cadires amfíbies. El servei s’ofereix a les platges Llarga i Costa Daurada i és totalment gratuït. Per a utilitzar-lo no cal reservar, es pot sol·licitar al mateix moment en què es desitgi fer el bany, però si algú prefereix fer la reserva, pot fer-ho mitjançant els telèfons 667 785 079 i 662 508 573.

  Un altre servei destacat són les polseres identificatives per a nens i nenes. Un pràctic sistema que, en el cas que un infant es perdi a la platja, permet localitzar els pares fàcilment.