Salou dona a conèixer, a Madrid, el seu “calendari de turisme esportiu” per aquest 2023

L’acte, presidit per l’alcalde Pere Granados, i al qual hi van assistir el ministre de Cultura i Esports, Miquel Iceta, i la directora general de Turisme de la Generalitat de Catalunya, Marta Domènech; va tenir un gran èxit de públic i mitjans

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

En el decurs de l’esdeveniment, es van mostrar també les diverses instal·lacions què disposa el municipi, i aquelles que estan previstes pel futur amb la Ciutat Esportiva: un àmbit, de 40 hectàrees de superfície, que tindrà capacitat d’acollir un estadi amb pista d’atletisme, terrenys de joc, pistes de tennis i pàdel, poliesportiu amb piscina olímpica i gimnàs, i un edifici destinat a medicina esportiva, entre altres serveis per a la formació.

El Patronat Municipal de Turisme de Salou va donar a conèixer, a Madrid, el seu calendari d’esdeveniments de Turisme Esportiu que se celebraran al municipi, aquest 2023.

L’alcalde Pere Granados, va recordar les certificacions i distincions esportives atorgades per la Generalitat de Catalunya, anunciant que “comencem a treballar també el tennis i el pàdel”, de manera que “obrim nous segments i oportunitats per als nostres visitants, consolidant un producte turístic amb un gran ventall de possibilitats per a aquells que tenen com a motivació principal de viatge l’esport, el benestar i la salut”.

També es va referir al patrimoni litoral amb el què compta Salou, amb 25 platges i cales i més de 9 km de litoral, que “ens desperta i suggereix un món de sensacions i d’experiències que acompanyen la pràctica esportiva outdoor”.

 

Va parlar també de l’oferta d’equipaments de primer nivell, ja sigui a nivell públic com a privat, com són: 3 camps de golf; 15 camps de futbol; un port esportiu; una Base Nàutica de platja; més de 2.000 quilòmetres de carreteres per a cicloturisme; un circuit de BTT; 9 pistes de terra batuda de tennis; 14 pistes de pàdel; 3 pavellons poliesportius; més de 20.000 m² d’espais versàtils pera esdeveniments; i múltiples espais habilitats per a la pràctica del jogging, el footing, el senderisme i la cal·listènia.

L’alcalde va assenyalar que l’objectiu principal de l’aposta estratègica de Salou pel turisme esportiu és “desestacionalitzar la nostra activitat turística, diversificant l’oferta, perquè d’aquesta forma generem una major estabilitat laboral i una major sostenibilitat social i econòmica.

 

Per la seva banda, el ministre de Cultura i Esports, Miquel Iceta, va posar de relleu el treball de Salou, pel que fa a ciutat intel·ligent i destinació esportiva, ja que, ha assenyalat, “el sol i la platja són molt importants, atès que l’estiu és una estació magnífica, però en tenim més enllà del sol i platja, i tenim quatre estacions a l’any”. Va mostrar la seva admiració i respecte per la feina de Salou i del conjunt de Catalunya, ja que, ha dit, “estem marcant un camí que moltes altres ciutats i comunitats estan, també, seguint”.

 

La directora general de Turisme de la Generalitat de Catalunya, Marta Domènech, va explicar que “acordarem com avançar en aquesta transició per aconseguir millors territoris per viure, que, només així, podran ser millors destinacions per ser visitades; i, precisament, el turisme esportiu pot contribuir a aconseguir-ho, pel que ens alegrem que destinacions, com Salou, que ja són en sí un referent a Catalunya, apostin fort per aquest tipus de turismo”.

En el decurs de l’acte, s’ha projectat un vídeo sobre l’oferta de Turisme Esportiu a Salou; i les persones assistents han pogut gaudir de diverses degustacions gastronòmiques elaborades per restauradors de Salou.