Les destinacions de l’Alianza de Municipios Turísticos recuperen el sector

Benidorm, Calvià, Lloret de Mar, Salou, Adeje, Arona, Sant Bartolomé de Tirajana i Torremolinos marquen el camí en la creació d'ocupació, pernoctacions i recepció de turistes

Les vuit localitats integrades a l’Alianza de Municipios Turísticos AMT Sol y Playa lideren la recuperació del sector a Espanya, amb xifres que s’acosten a l’estiu del 2019, anterior a la pandèmia, quant a la creació d’ocupació, recepció de turistes i pernoctacions.

El vicepresident de l’AMT i alcalde de SalouPere Granados, ha destacat que segons les dades fetes públiques per l’Institut Nacional d’Estadística (INE), respecte a l’inici de l’estiu, el sector “prossegueix amb el procés de recuperació amb més de 42 milions de pernoctacions, fet que suposa un augment del 60,7% respecte a l’inici de l’estiu del 2021 i només un 2% menys respecte a l’estiu de 2019”.

Pere Granados posa en relleu que aquesta anàlisi es pot completar amb una ocupació mitjana als vuit municipis de l’AMT que ronda el 80% des de començament d’estiu, mentre que a la resta de destinacions espanyoles amb prou feines s’arriba al 70%.

“Aquests vuit municipis”, ha afegit Granados, “tornen a rebre al seu territori milions de turistes a l’inici de la campanya estival, segons diuen les dades de l’INE, a l’espera que es facin públiques les corresponents al mes d’agost”.

Sobre l’AMT Sol y Playa

L’AMT neix de la iniciativa de vuit destinacions turístiques pioneres a Espanya, la singularitat turística de les quals i compromís amb la digitalització del sector, la sostenibilitat, l’accessibilitat, i la cooperació entre destinacions, representa un conjunt de fortaleses comunes que els permetran mantenir la seva posició de lideratge al sector.

L’AMT aspira a ser peça clau del sector turístic espanyol, i és reconeguda com a font de referència del turisme de sol i platja i agent clau per a la defensa dels interessos dels vuit municipis que la conformen.