Restauració i oci nocturn de Salou creu que l’ampliació d’horaris arriba tard i és insuficient

L’entitat ARONS celebra que finalment s’hagin flexibilitzat les restriccions

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

L’Associació de Restauració i Oci Nocturn de Salou (ARONS) celebra que finalment el Govern de la Generalitat hagi decidit flexibilitzar les restriccions dels horaris davant la millora dels indicadors sanitaris, tot i que lamenta que la mesura arriba tard i és insuficient. A partir d’aquest dijous, els bars i restaurants podran obrir mitja hora més, fins a la 1:00h, mentre que les discoteques i sales de ball podran fixar l’hora de tancament a les 3:00h (amb mitja hora més per desallotjar), però només pel que fa als espais exteriors.

ARONS, que engloba prop d’un centenar d’empreses de restauració i oci nocturn de Salou, considera que aquesta relaxació de les restriccions és un pegat que no soluciona res. De fet, molts negocis que tenen l’activitat enfocada cap al turisme ni tan sols podran beneficiar-se d’aquesta ampliació d’horaris, que arriba quan la temporada està pràcticament acabada. 

De la mateixa manera, l’entitat lamenta que bars i restaurants només comptin amb mitja hora més i reclama tornar al límit horari de les 2:00h, així com augmentar l’aforament, que segueix limitat a sis persones per taula a l’interior i deu, en terrasses. ARONS recorda que les empreses d’hostaleria han patit de forma molt greu les restriccions ocasionades per la Covid l’últim any i mig i considera imprescindible tornar a la normalitat per evitar el tancament de negocis que ja estan al límit.

Pel que fa a l’oci nocturn, l’entitat continua defensant la implantació del passaport covid per poder reprendre l’activitat als interiors amb totes les garanties. En aquest sentit, ARONS urgeix la Generalitat a seguir treballant amb la patronal FECASARM per a la reactivació completa de bars musicals i discoteques.

Eduardo Abenójar, president d’ARONS, afirma que «no podem estar satisfets amb aquesta decisió. Ja fa molt de temps que venim reivindicant un tracte just per als nostres sectors, tal com han fet en altres comunitats i països del nostre entorn que ho han reactivitat tot molt abans». Manifesta, però, que «el més important ara és no fer passos enrere i que puguem recuperar aviat la normalitat en els horaris i els aforaments. Aquesta crisi està sent insostenible per a molts i cal restaurar l’activitat prèvia a la pandèmia. No podem esperar més».

Què es ARONS?

L’Associació de Restauració i Oci Nocturn de Salou (ARONS) neix el 2021 com una nova eina per donar suport i defensar les empreses locals després de la greu crisi que la pandèmia ha ocasionat en el sector. ARONS aglutina més del 70% dels locals de restauració i oci nocturn de Salou, amb més de 50 restaurants, una vintena de bars i 14 discoteques associats des de la seva creació. Tots ells donen feina a unes 1.200 persones de manera directa, la qual cosa converteix les reivindicacions de l’entitat en una lluita vital per al teixit econòmic local.