Dissabte, 7 de desembre de 2024
És notícia

Pere Granados: “El progrés de Salou i la millora de la qualitat de vida de les persones és la nostra prioritat”

Avatar photo

Pere Granados lidera un projecte polític que integra la diversitat i la pluralitat d’idees i sensibilitats; sota l’aval d’una gran experiència de Govern, amb un resultat d’estabilitat per a Salou. El seu partit polític, Formació Unitat per Salou (FUPS), conjuntament amb el PSC, amb qui ja havia governat en els darrers dos mandats, han creat una candidatura unitària. Parlem amb l’alcalde i candidat a la reelecció per SUMEM PER SALOU-PSC, Pere Granados, per conèixer el seu projecte de ciutat.

 

Quin impacte ha de tenir la coalició que present?
La candidatura unitària formada per SUMEM PER SALOU i PSC és una aposta ferma i decidida pel progrés de Salou.  Com sempre, el nostre és un projecte polític amb vocació d’integrar la diversitat i la pluralitat d’idees i de sensibilitats, perquè només així serem capaços de ser el màxim representatius de la diversitat social pròpia de la ciutat, però sota un mateix objectiu compartit: Salou. Per això, prioritzem aquells projectes d’interès local que són per a tots els salouencs i salouenques, sense excepció, i no només per a una part. Ens avala una trajectòria de gran experiència de Govern, amb un resultat d’estabilitat, progrés i assoliment del benestar de la ciutadania.

Estem molt satisfets perquè les dues forces hem aconseguit tirar endavant importants projectes de ciutat. Ara, la nova proposta per als pròxims quatre anys vol sumar tots els esforços possibles per seguir evolucionant; i, per això, tenim una candidatura forta, integrada per persones preparades, valentes, optimistes i amb idees per continuar transformant el municipi, a través d’una política de consens.

 

Fent balanç del mandat municipal, com queden els grans projectes que marcàvem el 2019?
El balanç del mandat municipal és molt positiu, tenint en compte que ha estat una legislatura complicada, a causa de l’emergència social i econòmica, generada per la greu crisi sanitària de la COVID-19. No obstant, hem viscut un mandat de gran transcendència, perquè hem assolit els grans reptes històrics de millora i de transformació urbana i infraestructural, per convertir-nos en un municipi sostenible, intel·ligent i desestacionalitzat; amb potencial per generar riquesa econòmica, qualitat de vida, cohesió social i estabilitat laboral, durant tot l’any; a més d’una substancial millora dels serveis públics i d’atenció a les persones.

 

En què es concreta?
Els avenços assolits per part del Govern municipal, durant aquest darrer mandat, responen a un programa d’acció municipal que ha dissenyat i desenvolupat un model de ciutat moderna, ordenada, esponjada i accessible, que prioritza els espais de convivència, en sintonia amb els criteris i objectius de la sostenibilitat. Hem impulsat i executat un projecte pel progrés de Salou implicat en l’enfortiment dels sectors econòmics i la seva reactivació; compromès amb les necessitats de la ciutadania, que ha estat positiu per consolidar i garantir la qualitat de vida i el benestar de les persones i famílies de Salou.

A tall d’exemple, l’any 2021 vam licitar el projecte Smart Salou i vam obtenir una subvenció de 3 milions d’euros per a la digitalització del municipi. També hem avançat, en col·laboració amb SEGITTUR, per assolir la certificació Salou Destinació Turística Intel·ligent (DTI). I continuem treballant per la mobilitat urbana sostenible, on es prioritzi l’espai de convivència per a les persones i els vianants; amb la renaturalització urbana, la descarbonització i les energies netes.

Enguany, tindrem un equipament llargament reivindicat: El Casal de la Dona. Els nous camps de futbol, el cobriment de la pista de l’Escola Santa Maria del Mar i, recentment, hem inaugurat l’ampliació de l’Skate Park. I les obres de canalització i desviament del Barranc de Barenys estan molt avançades; aquestes posaran fi al problema històric de les inundacions del barri de la Salut. També és molt important la construcció de la nova estació ferroviària de Salou-PortAventura, que es preveu que estigui enllestida al 2024.

 

Quin són els reptes que planteja la candidatura pel 28M?
Els nostres principals reptes a partir del 28-M se centren, en primer lloc, en la culminació dels projectes que hem engegat en aquesta legislatura i en l’execució de nous. Continuarem planificant i gestionant els recursos, en benefici dels salouencs i salouenques. Executarem les obres de renovació urbana i dotació de nous equipaments i infraestructures, per posar al dia l’espai urbà i modernitzar el municipi, segons les necessitats ciutadanes i de reactivació econòmica.

 

Quins són els projectes més importants?
Els nostres projectes més importants són: la construcció d’un nou centre de serveis d’acció i atenció social, d’acollida i ocupació; el complex esportiu municipal de la zona d’Emprius; una nova escola de primària a la zona del Cap Salou; la nova Biblioteca Municipal, en l’àmbit de l’Eix Cívic; el complex intermodal de transports, format per la nova estació de tren Salou-PortAventura, amb estació d’autobusos, baixador del tren tramvia, zona d’aparcament i espai per a l’estacionament de taxis i vehicles de mobilitat personal; tren tramvia al llarg de l’Eix Cívic, fins a la nova estació de Salou, amb cinc parades, que connectarà Cambrils, Salou, Vila-seca, Tarragona i Reus; vianalització de la segona fase de l’avinguda Carles Buïgas i quatre nous aparcaments dissuasius, a Pompeu Fabra, Barenys, Joan Fuster i Cap Salou; ordenació de l’àmbit ferroviari i construcció de l’Eix Cívic. També, les obres de reforma i adequació de les instal·lacions de la piscina municipal i ampliació de les sales de les activitats dirigides i gimnàs.

L’arranjament i millora del Parc Botànic. La remodelació i renaturalització d’11 places i parc de Manel Albinyana, gràcies als Fons Next Generation. Un pla de millora i renovació integral del Cap Salou i pla de millora i renovació integral del barri de la Salut. Els nous camps de futbol, amb obres d’adaptació i renovació de l’Estadi Municipal; dotació d’oferta d’habitatge municipal i assequible per al lloguer. I continuarem treballant per un model turístic sostenible i desestacionalitzat, posant en valor noves activitats i atractius, com elements per impulsar un Salou, tot l’any.

Tots aquests reptes conformen el nostre full de ruta, amb un únic objectiu: millorar la qualitat de vida dels salouencs i les salouenques, i convertir Salou en una ciutat de primer nivell, per a residents i visitants.

 

L’urbanisme és clau en el municipalisme. Quina ciutat projecten?
Sens dubte, les tres properes actuacions més ambicioses per a Salou tenen a veure amb una gran transformació a nivell urbanístic i amb la pacificació de la mobilitat, a favor dels vianants. Per una banda, tenim la segona fase de peatonalització de l’avinguda Carles Buigas, una obra que s’iniciarà a l’octubre de 2023 i que serà cabdal per revitalitzar el comerç d’aquesta zona, tenint en compte que és una de les àrees de màxim potencial turístic de Salou. Comprendrà el tram entre el carrer Murillo i Torremolinos, fins a Pompeu Fabra, amb una longitud de 600 m i una superfície d’actuació d’uns 20.000 metres quadrats. Convertirà la via en un passeig que connectarà el centre neuràlgic de Salou amb la zona de la platja de Capellans. L’obra es finançarà amb els Fons Next Generation. La Junta de Govern Local va aprovar, fa unes setmanes, la segona fase del projecte d’obres.

 

La segona actuació?
Per una altra banda, tenim l’execució de l’Eix Cívic, a l’espai que ara ocupen les vies que ja s’estan desmantellant, al seu pas per Salou. Aquest projecte, un dels més importants per al futur del municipi, donarà prioritat als espais verds, per al benestar i la qualitat de vida de les persones. Permetrà articular una nova mobilitat interna i suposarà un nou eix de dinamisme social i econòmic. Es tracta d’un espai públic de 60.000 metres quadrats i 2 km de longitud, on s’implantaran serveis, zones verdes i de passeig, zones de dinamització cívica i cultural; aparcamet soterrani i sistemes de mobilitat sostenible, com el tren tramvia i circuit de bici. Salou tindrà més de 12 km de carrils bici urbans.

Amb la revisió del Pla General d’Ordenació Urbana Municipal volem promoure un desenvolupament sostenible, equilibrat i esponjat, on es prioritzi la qualitat urbana, amb més espai per a les persones. El nou planejament incorporarà els criteris i objectius de desenvolupament sostenible de l’Agenda 2030, a més de facilitar la modernització i reconversió de les instal·lacions turístiques.

 

I la tercera?
En tercer lloc, tenim el projecte de la Ciutat Esportiva. Es construirà en una superfície de 40 hectàrees, situades a la partida d’Emprius, al sector 04. La primera fase ocuparà 11 hectàrees i contempla la construcció de dos camps de futbol 11, un d’ells rodejat d’una pista d’atletisme; un camp de futbol 7; un altre de softball i edificis amb gimnàs, zona de gerència i cafeteria. Posteriorment, es desenvoluparan àrees per a la pràctica d’esports com la natació, amb una piscina olímpica de 50 metres, pistes de tennis i pàdel; un poliesportiu, circuits ciclistes i un centre de medicina esportiva.

 

Com s’ha de transformar la mobilitat de Salou en els pròxims anys?
El 2024, tindrem la nova estació de tren Salou-Port Aventura, completada amb una estació d’autobusos i un baixador del futur tren-tramvia interurbà que planifica la Generalitat. Serà un gran eix de transport per a Salou i per a la Costa Daurada. A més, el Govern espanyol compta amb fer realitat la construcció d’un tram de dos quilòmetres de via d’ample europeu i ibèric entre l’estació de Salou-PortAventura i el ramal que ve des de Tarragona, que ens permetrà connectar-nos, directament, amb l’eix principal del  Corredor del Mediterrani, en direcció València i el sud, i direcció Barcelona i el nord; la qual cosa significa més i nous serveis ferroviaris per als residents i visitants, en totes les direccions, i s’incorpora l’alta velocitat. Cal destacar, a més, que en un futur, està projectat construir dues andanes més a la futura estació de Salou-PortAventura, amb vies d’ample europeu.

 

Què volen fer per desestacionalitzar el turisme?
Ja fa temps que des del Patronat Municipal de Turisme de Salou impulsem accions per tal d’assolir la desestacionalització de la temporada turística. En aquest sentit, estem fent esforços importants en la consolidació d’oferta de turisme esportiu, de shopping i turisme gastronòmic, però també del turisme ecològic, a través d’una potent oferta de natura i paisatge, amb el projecte de recuperació i protecció mediambiental del litoral i el Camí de Ronda, que, molt probablement, podrem donar per acabat, en breu, amb la realització de dues petites obres que finançarà la Dirección General de Costas.

 

En què consisteixen aquests projectes relacionats amb el turisme ecològic?
El projecte de recuperació del litoral del Cap Salou i construcció del Camí de Ronda ha estat sempre no només un repte important, sinó una necessitat per tal de rehabilitar, recuperar i protegir una part del nostre patrimoni natural i paisatgístic més valuós i interessant; pel qual l’Ajuntament hi ha dut a terme una inversió de més de 5 milions d’euros en adquisició de terrenys per convertir-los a titularitat pública municipal. En definitiva, totes aquestes inversions ens serviran, a més de protegir el litoral, per incrementar i qualificar el ventall de nous productes i experiències  turístiques, diversificar l’oferta, i augmentar la nostra competitivitat.

La nostra gestió i els nostres projectes generen confiança. Per aquest motiu, el darrer any vam rebre, de diverses administracions supramunicipals, subvencions per valor de més de 35 milions d’euros.

 

Com s’ha de gestionar la seguretat en la temporada estiuenca?
Pel que fa a seguretat, dir que a Salou treballen en estreta coordinació els diferents cossos i forces de seguretat de l’Estat: Policia Local, Mossos d’Esquadra, Policia Nacional i Guàrdia Civil, que vetllen per garantir la protecció de les persones i bens, i pel manteniment de la seguretat i la tranquil·litat ciutadana.

 

Té futur la marca Costa Daurada?
La marca Costa Daurada és una marca potent i engloba, territorialment, des de l’àrea del Baix Penedès fins a les Terres de l’Ebre. Però la marca Salou també n’és, de potent, i, per això, reclamem que se’ns doni més espai i més protagonisme a les fires, ja que la capital de la Costa Daurada és la primera destinació turística de costa de tot Catalunya.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Detenen un home de 34 anys per cremar dotze contenidors a Salt

Notícia següent

Lliurament dels Premis del Mercat de Tecnologia 2023 a Granollers

Notícies relacionades