L’escriptor reusenc Joel Santamaria publica la seva obra “Humanofobia”

Es tracta de la segona novel·la que publica aquest professor de l'Institut Marta Mata de Salou

Joel Santamaria, autor de la novel·la "Nocturnalia". CEDIDA

La novel·la “Humanofobia” de l’escriptor reusenc Joel Santamaria ja ha vist la llum i es pot trobar a les llibreries. Aquesta obra, la segona que publica aquest professor de l’Institut Marta Mata de Salou, va obtenir el segon premi al Concurso de novela de ciencia ficción Isaac Asimov que es va celebrar el passat mes de gener.

En una entrevista a aquest mitjà, Santamaria explicava que “Humanofobia” era una distopia – una descripció d’una societat futura que és com un malson- amb la qual “volia descriure el món que no vull que tinguem d’aquí a 70 anys”. “Una de les coses que més m’interessava posar a la novel·la era la crueltat que pot mostrar l’ésser humà cap a altres éssers humans basant-se en veritats revelades i criticar l’egoisme de les classes benestants”, explicava.

“Humanofobia” està ambientada a la Catalunya de l’any 2089. És una societat on la majoria de gent viu amb un nivell de pobresa gairebé de subsistència i estan sotmesos a una espècie de teocràcia religiosa d’una nova ciberreligió, mentre hi ha una petita minoria que són rics però viuen en àrees residencials fortificades darrere d’uns murs i protegits per la Legió Europea. Resulta que aquesta teocràcia ha estat instaurada fa poc a la Unió Europea i el protagonista és el fill d’un important membre del Partit Laic Progressista al qual van matar per les seves idees i ara l’estan perseguint a ell. Aleshores, el protagonista va fugint i es va refugiant. Mentrestant, esclata una tercera guerra mundial entre els dos blocs que hi ha en aquella època.