La indústria i el turisme, els dos motors econòmics del territori, protagonitzaran el debat de la sessió de la tarda al SalouCongress. Referents del sector turístic i industrial, com el químic i el tecnològic analitzaran les diferents estratègies per combatre els efectes del canvi climàtic i la gestió de l’aigua en especial, i el seu impacte ambiental i econòmic. La sessió de la tarda serà inaugurada a les 15.30 h per Virginia Fernández-Trapa, coordinadora del programa de Desenvolupament Sostenible del Turisme a l’Organització Mundial del Turisme (OMT). Tot seguit s’iniciarà el panell de debat sota el títol “El sector turístic com a impulsor de noves tecnologies en la producció alimentària”.
El debat el moderarà Juan Manuel Benítez, degà de la Facultat Economia, Empresa i Turisme de la Universitat de Las Palmas de Gran Canària. En aquesta taula de debat hi participaran Víctor Rubio Gómez, director d’estratègia i innovació · Masergrup, Juan Antonio Duro, vicerector d’Economia, Infraestructures i Relacions Institucionals a la Universitat Rovira i Virgili. També, Paco Luengo, consultor internacional i creador del SalouCongress i Sergi Artigas, director d’estratègia en innovació de Leitat Technological Center, que ens aportarà la seva visió a la generació de coneixement tecnològic i la seva aplicació per desenvolupar tecnologia agroalimentària en la creació de sistemes i matèria primera d’aliments.
El sector turístic i l’industrial són dos dels sectors econòmics amb major creixement a escala global, i són també dos motors econòmics del territori. Aquesta segona edició del SalouCongress també aprofitarà al màxim aquesta sinergia entre els dos sectors, única al territori per a conformar grans aliances que permetin desenvolupar un ecosistema sostenible d’innovació tecnològica líder a Espanya. En aquesta línia, a les 17 h de la tarda tindrà lloc la taula de debat “Indústria i turisme units pel canvi climàtic. Gestió eficient de l’aigua”. El subdelegat del govern a Tarragona, Santi Castellà moderarà aquest panell de debat que comptarà amb les intervencions de l’alcalde de Salou i president del Patronat de Turisme, Pere Granados; el president de l’Autoritat Portuària de Tarragona, Saül Garreta; el director d’AGBAR Camp de Tarragona – Ebre, David Gall; el president de l’AEQT, Ignasi Cañagueral i la presidenta de la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme-FEHT, Berta Cabré.
Aquesta última taula de debat de la jornada proposa un escenari amb representants institucionals i líders de la indústria que podran exposar solucions comunes a les conseqüències derivades del canvi climàtic, com és l’escassetat de l’aigua, i posar de manifest els esforços que s’han d’assumir de manera conjunta. Un escenari de col·laboració propici per identificar sistemes d’optimització, recuperació i producció de l’aigua tant pel consum industrial com pel sector turístic, en benefici de tota la ciutadania.