Comença el 5è Rally Catalunya Històric a Salou

Els participants recorreran 489,55 km, dels quals 147,40 seran de regularitat

Aquesta tarda, un total de 81 equips han pres la sortida des del Passeig Jaume I de Salou per disputar la 5a edició del Rally Catalunya Històric. Es tracta de la prova de regularitat per a vehicles clàssics puntuable per al Campionat de Catalunya que organitza el RACC, en col·laboració amb el Patronat Municipal de Turisme de Salou, i que es disputarà fins a darrera hora de demà dissabte.

L’alcalde salouenc i president del Patronat Municipal de Turisme, Pere Granados, acompanyat del gerent de l’entitat, Marc Espasa, ha estat avui dalt del podi donant la sortida als vehicles.

12 trams en dues etapes

Al llarg del matí i la tarda d’avui, primer dia de competició, s’han fet les verificacions administratives i tècniques al Passeig Jaume I de Salou. Des d’aquest mateix lloc s’ha iniciat la primera etapa de la cursa, que acabarà a partir de les 21.30 hores, amb quatre trams de regularitat (45,89 km).

La segona etapa s’iniciarà demà dissabte, 10 d’abril, i acabarà de nou al Passeig Jaume I de Salou. En aquesta segona jornada es faran d’una tirada vuit trams de regularitat (101,51 km), amb un reagrupament a Santa Coloma de Queralt.

El 5è Rally Catalunya Històric, que tindrà totes les mesures de seguretat i de prevenció davant la COVID-19, constarà de 489,55 km de recorregut, dels quals 147,40 corresponen a traçats de regularitat distribuïts en 12 trams. A l’itinerari s’inclouen trams complets o parcials que formen part del RallyRACC del Campionat del Món, com Riudecanyes, Duesaigües, La Mussara, Querol i El Montmell.

Els millors especialistes

Entre els equips participants hi ha una àmplia representació dels millors especialistes de la regularitat en clàssics, entre ells, la parella guanyadora de la primera edició del Rally Catalunya Històric, Carles Miró-Ivan Matavacas (Porsche 911 SC). A la competició també hi participen Antonio Verdaguer-María Jesús Mora (Porsche 944 Turbo), Juan Pedro García-Sergi Giralt (Autobianchi A-112 Abarth), Tere Armadans-Anna Vives (Porsche 911 Carrera 3.2), José Luis Moreno-Isidre Noguera (BMW 320i), entre d’altres. Destaca especialment la nombrosa presència de Seat Coches Históricos, encapçalada per Josep Maria Bardolet-Carles Jiménez (Seat 1400 B), juntament amb altres cinc cotxes.

Els participants estan dividits en tres categories: Regularitat Súper Sport (mitjanes fins a 70 km/h), Regularitat Sport (mitjanes fins a 55 km/h) i Legend FCA (només exhibició).