Les actuacions al darrer tram del Camí de Ronda de Salou a bon ritme

Es van culminant les obres a l'entorn de la platja Llarga, la Punta del Cavall i el Mollet del Far

DCIM100MEDIADJI_0030.JPG

Les actuacions pendents en alguns trams del Camí de Ronda de Salou es van executant a bon ritme. Aquest mes de novembre es posen en marxa les d’adequació d’accessos a la zona de la platja Llarga; la millora de l’accessibilitat, equipaments i senyalització des de la Punta del Cavall, fins la cala Crancs; l’adequació del senderó des del Mollet del Far, fins al Mirador del Far (Parc de les Ànimes); i també es millorarà i adequarà l’entorn de la Talaia i l’accés fins a la cala del Reguerot.

Aquestes actuacions, adjudicades per un import de 790.000 €, representen la culminació dels treballs d’adequació que realitza i finança l’Ajuntament, amb el desenvolupament del “projecte de recuperació mediambiental del litoral del Cap de Salou i construcció del Camí de Ronda”.

Ara només restaran dues petites actuacions a càrrec del “Ministerio para la Transición Ecológica” per donar continuïtat al recorregut. Aquestes són la del pas per la Penya Tallada; i la passarel·la de fusta que comunicarà la cala Morisca amb el Mollet del Far. Un cop el Ministeri hagi executat aquestes dues connexions, quedarà completament comunicat el traçat del Camí de Ronda i, per tant, enllestit des de Cambrils fins al Racó de Salou, a tocar de La Pineda.

L’alcalde Pere Granados, ha manifestat que “ens trobem, ja, a la recta final per enllestir, definitivament, el traçat del Camí de Ronda i fer-lo totalment accessible a les persones, abans de l’inici de la temporada vinent”. Per a l’alcalde, el Cap Salou i el Camí de Ronda “tenen un gran valor mediambiental i turístic”. Segons ell, amb aquestes darreres actuacions farem realitat un dels projectes més ambiciosos que té el doble objectiu de recuperar i preservar el patrimoni natural i paisatgístic del Cap Salou, i promocionar aquest espai com a producte turístic que ajudarà a desestacionalitzar i desconcentrar la nostra destinació turística”.

Punta del Cavall

Pel que fa a l’actuació a la Punta del Cavall, es tracta de millorar l’accessibilitat i la senyalització del pas pel senderó que va des de la cala de la Vinya, fins a l’arribada a Cases blanques, a Cala Crancs.

Mollet del Far

En aquest punt s’adequarà el senderó des del Mollet del Far fins arribar al Mirador del Far, a la zona del parc de les Ànimes. Aquest sender es tornarà a naturalitzar amb vegetació autòctona i s’hi instal·laran algunes llums solars. A més, es milloraran els accessos i equipaments, i es renovarà la vegetació per recuperar la màquia litoral.

En terrenys de l’Autoritat Portuària

Si bé el tram que transcorre per aquests terrenys portuaris estan habilitats i oberts al pas, hi ha una actuació pendent que ha de contractar el Ministeri, amb un pressupost de 500 mil euros. Es tracta de l’adequació del Camí de Ronda des del Mirador del Far fins el Racó de Salou, amb un projecte redactat per l’Ajuntament.